Førjulsaktiviteter for skoler og barnehager

Velkommen til førjulsaktiviteter 2021. I november og desember arrangerer vi førjulsverksted for skoler og barnehager på Sjølingstad Uldvarefabrik og Mandal museum.

Andorsengården, Mandal museum:
Vi lager julekort og gavelapper på grafikkpressa: 11., 12., 18. og 19. november. Opplegget starter med omvisning i vår nye utstilling Mandal – der elv møter hav. Der ser vi blant annet på Silhuettkunst. I verkstedet klipper elevene ut enkle motiver som vi trykker på papir.
Fra 1. klasse.
Tidsbruk: ca. 1½ time. Pris: Materialkostnader kr 20 per elev.

Sjølingstad Uldvarefabrik:
Lag klassens julekalender: 9., 10. og 16. november.
Vi lager julekalender i filt og ull på fabrikkens nålefiltmaskin. Barna lager 24 motiver som festes på et felles kalenderbilde. Under bildene kan dere henge kalendergaver. Mål på kalenderen er 55×180 cm. Oppheng må lages på skolen. Bruk f.eks ei enkel trelist.
Tidsbruk: ca. 1½ time. Pris: Materialkostnader kr 500 per julekalender.

Juleverksted: 23., 25., 29. og 30. november. 3., 7., 8., 9., 14. 15. og 16. desember
Vi syr juletrær i filt og ull.
Tidsbruk: ca. 1 time. Pris: Materialkostnader kr 30 per elev.

Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894 og var i drift i 90 år. I dag er fabrikken freda, men vi produserer fortsatt ullvarer på de gamle maskinene. Kombiner gjerne førjulsaktivitetene med omvisning, og se hvordan ull forvandles til garn og stoffer. Omvisning er gratis for skoler og barnehager. Matpakker kan spises i publikumsmottaket vårt. Vi tenner bålpanna foran fabrikken og setter fram leker hvis dere vil bruke lenger tid på fabrikken, eller hvis dere kommer flere klasser samtidig.

Her ligger pdf til utskrift: Førjulsaktiviteter 2021

Påmelding til: Judith Seland Nilsen.
Epost: j.s.nilsen@vestagdermuseet.no
Tlf: 488 54 806