Tilgjengelighet Flekkefjord museum

Vest-Agder-museet jobber med å gjøre våre museer tilgjengelig for alle uansett funksjonsnivå. Dette innebærer universell utforming og tilrettelegging av informasjon og innholdsformidling. Universell utforming består av fysiske tiltak som heis, ramper, automatiske dører, og parkeringsplasser for forflytningshemmede. Tilrettelegging av selve formidlingen inkluderer lettleste tekster, bokstavstørrelse, godt lys, punktskrift og tegnspråk.

Her er informasjon om universell utforming hos Flekkefjord museum

Inngang:

Hovedinngangen til Flekkefjord Museums utstillingsbygg er på sørlig side av hovedbygget «Sjøbu». Inngangen er fra museumshagen, ved enden av en steinlagt sti. Hovedinngangen er en dobbeltdør, og er tilgjengelig for rullestolbrukere. Museumsbutikken og kafe «Krambu» er i sin egen bygg vest for hovedbygget. Man får tilgang gjennom en enkelt dør fra inngangspartiet, ned en rampe med hard overflate. Ellers får man tilgang til museumsbutikken direkte fra gaten lengre vest. Museumsbutikken har to trappetrinn opp til inngangen, og regnes som ikke tilgjengelig for rullestolbrukere. Besøkende må også kunne bestige to trappetrinn for tilgang til museets kjøpmannsbolig fra 1724 «Christopher Beers Hus». Dørene til boligen er bred, og en rampe kan settes ut, mens innvendige dører og gangene er relativt trangt.

Byggene:

Utstillingsbyggene «Sjøbuene» har harde, flate overflater på gulv, brede dører og lave terskler og beregnes som tilgengelig. HC toalettene i 1. etasje og den øverste etasje med universell utformet heis. Alle 3 utstillingssaler, møterommet i kontoretasjen og verksted i kjelleren er tilgjengelig for rullestolbrukere gjennom heisen. I den permanente utstillingen, har vi god belysning med ingen blinkende lys. Det er noe lyd i utstilling – både med høyttalere og private hodetelefoner. Det finnes ikke teleslynge. Utstillingstekstene er på både norsk og engelsk med god lesbarhet. Video og lydpresentasjoner er på norsk, med engelsk tekst.

Hele bygget er godt belyst. Man kan beregne 30-60 minutter på besøk til den permanent utstilling i 1. etasje, eller temporære utstillinger i 2. eller 3. etasje. Anbefalt gruppestørrelse i 1. etasje er 20. 2. og 3. etasje utstillinger og foredrag kan romme 60-80 personer.

Kjøpmannsboligen «Christopher Beers Hus» har harde overflater, høye terskler, noen trange dører og ganger samt noen trappetrinn – med to områder der besøkende kan sitte: Festsalen og Bryggerhuset. Man kan beregne 45-75 minutter på et besøk i Christopher Beers Hus. Anbefalt gruppestørrelse i Christopher Beers Hus er 15.

Museumsbutikken og kafe «Krambua» er utsalgspunkt for billetter, kafe-varer og suvenirer. Her kan man betale med kort, VIPPS og kontanter. Man kan også kjøpe billetter og et utvalg suvenirer i inngangspartiet. Bord og stoler er plassert utenfor butikken, benker, stoler og bord er plassert i museumshagen, med solskjerming begge plasser.

Toaletter:

Alle toalettene er i hovedbygget og finnes på hver hovedetasje, og er tilgjengelig til forflyttingshemmet. 1. etasjen ved inngangspartiet er et HC toalett. I øverste etasje er det to toaletter, 1 av disse er HC. Det finnes også to toaletter i kjelleren og 1 i kontoretasjen. Alle toaletter er tilgjengelig med heis og uten terskel.

Parkering:

Flekkefjord Museum har ikke egen parkeringsplass. En offentlig underjord parkeringsplass ligger 200 m. sør-vest for museet, midt i sentrum, eller 2-timers parkering (mot avgift) ved Rådhuset 100 m. øst. Begge tilbyr parkering for forflyttingshemmet.

Ankomst til fots:
Flekkefjord Museum ligger på den nordligste del av Flekkefjord sentrum, og er lett tilgjengelig til fots.

Ankomst med offentlig transport:
Bussholdeplassen i sentrum, ved Flekkefjord Sparebank og «Parken» er 150 meter unna.

Ankomst med bil:
Man kan kjøre frem til Flekkefjord Museum, men uten parkering.

Ledsager:
Ledsager får gratis inngang ved fremvisning av ledsagerbevis.

Hund:
Service-hunder er tillatt i museets bygg.

Flekkefjord Museum er under 50 meter fra Galleri Gulbrandsen, 50 meter fra Grand Hotell og Bistro, og 100 meter fra gågate og sentrum med et utvalg av lokale butikker, restauranter og kafeer. En kort spasertur over Elva fra Maritim Hotell. Kultursenteret Spira med kino, teater og biblioteket er ca. 450 meter sør og under 1 km fra Flekkefjords gjestehavn og bobilcampingplass.

Ved eventuelle spørsmål ta kontakt med Flekkefjord museum.