fbpx

Er dette virkelig? Omvisning og møte med en historisk person på Gimle Gård

03. desember kl 12:00-13:30 | Gimle Gård
MetaHuman konseptet kombinert med Motion Capture på Gimle Gård
MetaHuman konseptet kombinert med Motion Capture på Gimle Gård. Foto: Broomstick.

Hvem av oss har ikke drømt om å reise i tid og å kunne snakke med fortidens mennesker? 3. og 4. desember 2022 blir det omvisning og et unikt møte med en historisk person på Gimle Gård i Kristiansand.

Møt en digital og interaktiv historisk person på Gimle Gård

I dette prosjektet vil vi gjenskape en historisk person og bruke ham i en interaktiv sanntidspresentasjon.

Forestillingen består av en ordinær omvisning av Gimle Gård før vi avslutter i malerisalen der vi møter den historiske personen.

Tidspunkt: Lørdag 3. og søndag 4. desember kl. 12 og 14 (forestillingen varer ca. 1,5 time).

Gratis inngang med årskort 2022/23, men du må registrere gratisbilletter og fremvise årskortet i inngangen.

Hvem er personen du kommer til å møte? Det er foreløpig en hemmelighet… Meld deg på nyhetsbrevet vårt eller følg oss i sosiale medier for oppdatert informasjon!

Om Gimle Gård

Gimle Gård ble bygd som sommersted – lystgård – for den rike kjøpmannen Bernt Holm og hans familie på slutten av 1700-tallet. Den ble etter hvert helårsbolig for familien, og gikk i arv i familien i fem generasjoner. Femte og siste generasjon på Gimle var Ottilie (Titti) Arenfeldt Omdal. På Gimle Gård har livet stått stille siden siste eier døde i 1982. Gimle fremstår i dag som en unik herskapsbolig, som forteller mye om politiske, kulturelle og sosiale strømninger og begivenheter i løpet av de siste 200 årene.

Teknologien som vil bli brukt:

Nå er drømmen om å møte fortiden ikke lenger uoppnåelig. Vest-Agder-museet og Broomstick AS presenterer digital formidling og publikumsopplevelser på et helt annet nivå enn norske museer tidligere har kunnet tilby.

MetaHuman creator: De historiske personene gjenskapes etter maleri, tegninger og fotografier. Framstillingen kan bli helt realistisk og gi publikum en forbausende gjenkjennelsesopplevelse.

Motion capture: En skuespillers bevegelser overføres til en animert karakter via en drakt full av bevegelsessensorer, et kamera som tar opp og gjenspeiler ansiktsbevegelser samt en mikrofon for tale. Motion capture har blitt brukt på de store Hollywood-produksjonene i over to tiår.

Les mer om prosjektet:

Er dette virkelig? MetaHuman og Motion Capture på Gimle Gård

Vennligst vent, men vi laster produkter...