Er dette virkelig? MetaHuman og Motion Capture på Gimle Gård

MetaHuman konseptet kombinert med Motion Capture på Gimle Gård
MetaHuman konseptet kombinert med Motion Capture på Gimle Gård. Foto: Broomstick.

Hvem av oss har ikke drømt om å reise i tid og å kunne snakke med fortidens mennesker?

Nå er drømmen om å møte fortiden ikke lenger uoppnåelig. Vest-Agder-museet og Broomstick AS vil i desember 2022 presentere digital formidling og publikumsopplevelser på et helt annet nivå enn norske museer og kulturaktører tidligere har kunnet tilby.

Bestill billetter til forestilling og omvisning 3. og 4. desember 2022.

MetaHuman konseptet kombinert med Motion Capture på Gimle Gård

Vest-Agder-museet har i prosjektet samarbeidet med utviklermiljøet i Broomstick, som har kompetanse til å utnytte og tilpasse teknologien, og som ser potensialet den har for museumsformidling. Vi vil gjøre en test på Gimle Gård og skape en publikumsopplevelse som bringer fortiden sammen med nåtiden; det digitale sammen med det fysiske. For Vest-Agder-museet vil dette være en øvelse i hvordan denne teknologien kan styrke museumsopplevelsene i museet, ikke minst med tanke på formidling i nytt museumsbygg i Kristiansand.

MetaHuman creator:

De historiske personene gjenskapes etter maleri, tegninger og fotografier. Framstillingen kan bli helt realistisk og gi publikum en forbausende gjenkjennelsesopplevelse.

Motion capture:

En skuespillers bevegelser overføres til en animert karakter via en drakt full av bevegelsessensorer, et kamera som tar opp og gjenspeiler ansiktsbevegelser samt en mikrofon for tale. Motion capture har blitt brukt på de store Hollywood-produksjonene i over to tiår.

Møt en historisk person i malerisalen på Gimle Gård

I dette prosjektet vil vi gjenskape en historisk person og bruke ham i en mobil, interaktiv, sanntidspresentasjon.

Hvem er personen du kommer til å møte? Det er foreløpig en hemmelighet … Meld deg på nyhetsbrevet vårt eller følg oss i sosiale medier for oppdatert informasjon!

Er dette virkelig? Omvisning og møte med en digital Henrik Wergeland på Gimle Gård

Om Broomstick AS

Broomstick AS ble etablert i 2018 og er lokalisert på Hunsfos i Vennesla. Broomstick arbeider med en blanding av film og animasjon. De har skapt levende bilder for flere startups, internasjonale selskaper, TV-produksjoner og noen av verdens største varemerker. I dette prosjektet vil de ta skrittet videre og vil med dette bli blant Norges første til å ta i bruk meta human teknologien. broomstick.no