Dinara Romanovska, Avdiivka

Broderi fra Ukraina Dinara-Romanovska-Avdiivka

Jeg sa at den dagen jeg er ferdig med å brodere bildet, reiser vi hjem… // Я казала, що коли закінчу вишивати картину, поїдемо додому…

Vil du lese flere historier om «Ukrainske håp»?
// Бажаєте прочитати більше історій про «Українські надії?» Шукайте тут:
Ukrainske håp – alle historiene – Vest-Agder-museet (vestagdermuseet.no)

Dinara Romanovska, Avdiivka

Jeg kom til Flekkefjord i august 2022. Vi kjøpte dette bildet for lenge siden, men jeg begynte å brodere det da krigen startet. Da den militære konflikten eskalerte i byen vår, måtte vi flykte til en av naboregionene.

Da sa jeg at den dagen jeg er ferdig med å brodere bildet, reiser vi hjem. Men så gikk det slik at byen vår nesten ble fullstendig ødelagt, og vi bestemte oss for å dra til Norge.
Jeg gjorde motivet ferdig og flyttet til Flekkefjord.

Дінара Романовська, м. Авдіївка

Я приїхала у Флеккефьорд у серпні 2022 року. Картину ми купили вже давно, але вишивати почала, коли почалася війна. Після того, як у нашому місті загострився військовий конфлікт, нам довелося виїхати в сусідню область.

Я казала, що коли закінчу вишивати картину, поїдемо додому. Але все вирішилося так, що наше місто практично повністю знищене і ми вирішили їхати до Норвегії.
Картину закінчила і переїхали до Флеккефьорда