D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum: Åpent skip i Kristiansand

12. juli kl 11:00 - 04. august kl 17:00 | Bredalsholmen
Hestmanden i 2023.

D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum holder åpent skip på Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter i Kristiansand fra 12.07-04.08 2024 alle dager fra kl. 11-17.

Åpent skip på Bredalsholmen, Kristiansand hver dag kl. 11-17!

Vi har åpent hver dag fra 12. juli – 4. august 2024 fra kl. 11-17. Om bord i autentiske omgivelser finner du utstillinger om krigsseilerne og deres historier, visning av kortfilmen «Marerittet», så vel som muligheten til å få ta en nær titt på skipets hjerte – den originale dampmaskinen fra 1911 som fortsatt er i drift i dag.

Les mer om Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter (se kart).

Hestmanden vil under sin seilas i 2024 være til stede bl.a. under Stavanger og Gladmatfestivalen, Skudeneshavn og Skudefestivalen, Mandal og Skalldyrfestivalen og Arendal og Arendalsuka. Se seilingsplan sommeren 2024.

Om D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum

Om bord på D/S Hestmanden finnes utstillinger om krigsseilernes innsats og om hvordan de bodde om bord, film om opplevelsene de hadde under krigen og foredragsfasiliteter – i tillegg til at det vernede skipet i seg selv er en attraksjon og en viktig del av formidlingen. Hestmanden vil under toktet være åpen og gratis å besøke for alle, og vi er spesielt opptatt av å formidle skipets og krigsseilernes historie til de yngre generasjoner. Både utstillingen «Krigsseilersyndromet» og applikasjonen «Mønstre på» inneholder sterke fortellinger fra virkeligheten!

Frivillige fra D/S Hestmandens Venner har lagt ned mange tusen dugnadstimer knyttet til istandsetting og vedlikehold av skipet de siste årene. De vil på dugnad også føre skipet langs kysten og være delaktig i formidlingen underveis på seilasen. Gjennom blant annet omvisninger, arrangementer,  foredrag og skoleopplegg vil vi hedre krigsseilerne og deres innsats for Norge.

Seilasen i 2024 blir D/S Hestmandens fjerde tokt for egen maskin siden 1964.

Hestmanden er dessverre ikke universelt utformet. Les mer om universell utforming på D/S Hestmanden.

Les mer om Hestmanden.

Bilde Hestmanden 2020
Hestmanden 2020.