BRUDD-utstillingen til Farsund

Fotoutstillingen «BRUDD 2014 – bidrag til grunnlovsjubileet» har kommet til sitt siste stoppested i Vest-Agder. Nå står den sentralt på Torvet i Farsund. Der skal den stå til 7. desember.

Den norske historien om 200 år med demokrati og nasjonalt fellesskap er også en historie om avmakt og ensomhet. I den store fortellingen om oss, om Norge og det norske, er det mange som faller utenfor. Det er noen av dem utstillingen «BRUDD – bidrag til grunnlovsjubileet 1814-2014″ handler om. Blant annet finner du fortellinger om fornorskning av den samiske kulturen, om oppdragelsesanstalter, rasebiologi, kropp, tuberkulose, papirløshet og utviklingshemming. Vi får også innblikk i hverdagen til ungdommer med rusavhengighet gjennom deres egne bilder.

Vest-Agder-museet har sammen med fem andre norske museer laget utstillingen, kuratert av Rune Eraker. Prosjektet er støttet av Kulturrådet.

Her kan du lese mer om BRUDD 2014.
En kortere artikkel finner du her.

BRUDD Farsund_montering02 GunhildVandreutstillingen «BRUDD 2014» kom med kranbil fra Flekkefjord til Farsund. Her monteres den på Torvet. Foto: Gunhild Aaby.

Brudd Farsund_oversiktUtstillingen er åpen 24 timer i døgnet og er godt synlig i bybildet.