BRUDD 2014 til Mandal

Fotoutstillingen «BRUDD 2014 – bidrag til grunnlovsjubileet» er flyttet fra Torvet i Kristiansand til hagen ved Andorsengården, Mandal museum. Her blir den stående fram til 14. oktober.

Den norske historien om 200 år med demokrati og nasjonalt fellesskap er også en historie om avmakt og ensomhet. I den store fortellingen om oss, om Norge og det norske, er det mange som faller utenfor. Det er noen av dem utstillingen «BRUDD – bidrag til grunnlovsjubileet 1814-2014″ handler om. Blant annet finner du fortellinger om fornorskning av den samiske kulturen, om oppdragelsesanstalter, rasebiologi, kropp, tuberkulose, papirløshet og utviklingshemming. Vi får også innblikk i hverdagen til ungdommer med rusavhengighet gjennom deres egne bilder.

Vest-Agder-museet har sammen med fem andre norske museer laget utstillingen, kuratert av Rune Eraker.

Her kan du lese mer om BRUDD 2014.

En kortere artikkel finner du her. 

BRUDD2014_Andorsenhagen_Mandal_03Utstillingen står på solide betongsokler, som krever egen transport og kran til montering. Foto: Gunhild Aaby.
BRUDD2014_Andorsenhagen_Mandal_02Utstillingen er ferdig montert. Vest-Agder-museets Per Grimsgaard, Sylvi Sørensen og Thor Gunnar Hansen i samtale med journalist Signe Marie Rølland fra Lindesnes avis. Foto: Gunhild Aaby.