Boklansering: «Sølvskonnerten»

Velkommen til lansering av Dag Hundstads nye bok: «Sølvskonnerten. Historien om mytteriet på «Plattsburg»». Boka lanseres i Andorsengården fredag 8. april kl. 18. Forfatteren vil fortelle om ei bok med lokal tilknytning, om hardbarka sjøfolk, heftig festing og en ellevill jakt på en gedigen sølvskatt!

Forlaget Vigmostad & Bjørke skriver følgende om boka:
Året er 1816. Skonnerten «Plattsburg» er på vei fra Baltimore til Tyrkia for å kjøpe opium. Om bord er det hele 19 kister med mer enn 40 000 gull- og sølvmynter. Dette har noen fått nyss om, og utenfor Madeira gjør mannskapet mytteri og kaster kapteinen og to av offiserene over bord.
Amaldus Nielsens akvarell av Kleven.

 

Mytteristene må finne en fjern havn å gjemme seg i, og peker seg ut uthavnen Kleven utenfor Mandal. Mytteristene strør om seg med penger, og deres ville oppførsel setter sitt preg på det lille stedet. Ryktene når etter hvert den amerikanske konsulen i Kristiansand, men da har mesteparten av mannskapet allerede lagt på flukt.
Ved hjelp av norske og utenlandske kilder forteller historikeren Dag Hundstad levende og dramatisk om den skjebnesvangre ferden og jakten på de skyldige rundt om i Europa. «Sølvskonnerten» er en internasjonal historie om et amerikansk skip, med en usannsynlig, men helt sann, kobling til Mandal, Agder og Norge.
Boka er herlig underholdning om hardbarka sjøfolk, et røft liv til vanns, heftig festing til lands – og ikke minst: den elleville jakten på en gedigen sølvskatt. «Sølvskonnerten. Historien om mytteriet på «Plattsburg»» er en ramsalt historie fra virkeligheten!
Andorsengården ruver midt i bildet, vendt mot elva og havet. Prospektkort fra 1903.

 

Lanseringa foregår i malerisamlinga i andre etasje i Andorsengårdens hovedhus.
Dag Hundstad forteller om boka.
Ordfører Even Tronstad Sagebakken deltar.
Musikalsk innslag.
Utstillinga «Mandal – der elv møter hav» er åpen kl. 17-20.
Salg av bøker og boksignering.
OBS: Det er ikke påmelding til arrangementet, men begrensede plasser. Møt opp i god tid.
Les mer her.
Artikkel i Lindesnes avis om boka: Les her. (abb)