Apotek på utstilling

Vest-Agder-museet har nå fornyet temaustillingen i Rådhuskvartalet i Kristiansand. Tidligere har utstillingen tatt for seg ulike yrker. Publikum har kunnet lese om hattemakeren, kontoristen og snekkeren, samt se gjenstander og redskaper brukt i disse tre yrkene. Turen har nå kommet til neste tema som er apotek.

Kristiansand museum har nylig tatt inn en større mengde gjenstander fra Elefantapoteket i Kristiansand. Her finnes det blant annet flasker, krukker og medisinesker i ulike former og størrelser, brukt til oppbevaring av pulver og væsker. I tillegg har museet tatt inn forskjellige redskaper og verktøy brukt i fremstillingen av medikamenter. Blant verktøyene finnes det både tablettformer, filtreringstrakt og reagensrør. Dersom du er interessert, kan du lese om tubefyllemaskinen her.

Apotekutstillingen i Rådhuskvartalet kan besøkes mandag til fredag 08.00-15.30, her kan publikum se en del gjenstander fra apoteket samt få et lite innblikk i apotekvesenets historie. I tillegg til å lære mer om apotek kan du her også besøke utstillingen «I fyr og flamme» som tar for seg Kristiansand bys historie og Kristiansand brannvesens historie. Det er bare en liten del av apotekgjenstandene som er utstilt i Rådhuskvartalet. Dersom du er interessert i å se alle gjenstandene fra Elefantapoteket, gå til Digitalt Museum og søk på «Elefantapoteket Kristiansand».