17. mai 2020 – ta vare på minnene!

Kirkebakken i Mandal 17. mai 1914. Foto Mandal bibliotek/ agderbilder.no

I år blir nasjonaldagen annerledes. Men 17. mai skal markeres og feires, om enn på en annen måte. Sammen med andre norsker museer inviterer Vest-Agder-muset derfor til en stor, felles innsamlingsaksjon.

Dette vil vi høre mer om:
  • Hva pleier du å gjøre på 17. mai?
  • Hva gjorde du 17. mai 2020?
  • Send gjerne inn gamle og nye 17. mai-bilder!

Her er nettadressa: https://minner.no/tema/17mai2020

På denne dagen er det mange som har faste vaner og rutiner, men akkurat hva som står på programmet og hvordan det blir gjennomført varierer fra sted til sted og fra person til person. Hvordan ser din normale 17. mai ut? Hva må til for at du skal komme i stemning? Et det noe du ikke kan unnvære? Er det noe du gjerne kunne sluppet? Hva er 17. mai for deg? Hvordan ble det i år?

Bidragene vil gi innblikk i den store floraen av norske 17. mai-tradisjoner. Samtidig blir de tidsbilder fra den underlige våren 2020. Du kan publisere på nettstedet Minner.no eller sende inn bare for forskning.

Se hva kulturminister Abid Raja har å si om prosjektet!

17. mai 2014. Foto: Anita Nilsen
Barn

Barn kan også delta. Men personer under 15 år skal ikke publisere på minner.no med eget navn. Velg heller et pseudonym. Forskere kan ikke benytte svar fra personer under 15 år til forskning, med mindre det går tydelig frem at barnets foresatte har gitt samtykke.

#innestengt – barn og unge i koronatida.

Barn kan også delta i Vest-Agder-museet og Barnefilmfestivalen sitt formidlingsprosjekt #innestengt – barn og unge i koronatida. Her kan barn og unge i alderen 6-16 år sende inn filmklipp på to minutter. I filmklippet skal du besvare spørsmålene:

  • Hva er annerledes?
  • Hvordan ser din hverdag ut?
  • Hva betyr noe for deg nå?

Benytt linken under til å sende inn filmen. Linken sender deg videre til hjemmesida til Barnefilmfestivalen. Her finner du også tips og råd til hvordan du kan lage en filmsnutt.

Send inn din film. 

Filmklippene, også de som ikke blir brukt, vil Vest-Agder-museet ta vare på. Her kan du lese mer om prosjektet. https://www.vestagdermuseet.no/innestengt-barn-og-unge-i-koronatida/

Takk for at du bidrar til å bevare minner!