Vikingting 2017

foto: Adam Reed @Visit Sørlandet

Vikingting arrangeres i år for 5. gang. Vi inviterer publikum til en tidsreise – bli kjent med ulike håndverk og annet spennende fra vikingtiden.
Vikingting er åpent for publikum lørdag og søndag (20.-21. mai), men husk også foredragene som arrangeres fredagskveld (19. mai): I år har vi særlig fokus på jern.

Det vil bli et tekstilseminar lørdag hvor vi vier et stort fokus til brikkeveing, her under Snartemo-båndene. Her vil du møte praktikkere og akademia i skjønn forening når vi deltar i en læringsreise. Du vil blandt annet høre Frans-Arne Stylegar fortelle om jernvinna i Agder og Randi Stoltz sine tanker om brikkevev fra Snartemo. Du får også høre og se spennende nyheter om disse tekstilene.

Som en liten bonus får vi også besøk fra tv-serien Anno: Vi får prøve smiing med Magnus, den unge smeden – og ikke nok med det, vil også vinneren Linn Elise komme å prøve gamle håndverk fra vikingtiden. Katja er selvskreven gjest også disse dagene.

Vil du være med på en læringsreise med mange flotte folk er du hjertelig velkommen. Her blir det moro både for store og små!

Mere detaljer om programmet vil bli lagt ut på tingvatn.no fortløpende.

Arrangeres i samarbeid med Agder Vikinglag og Fylkeskonservator i Vest-Agder.

Vil du se bilder om tidligere år, se egen fb-side for Vikingting på Tingvatn :https://www.facebook.com/Vikingting-på-Tingvatn-1374411952800237/?hc_ref=NEWSFEED

(foto: Adam Reed @Visit Sørlandet)