Vikingting 2018

Velkommen til Vikingting 25.-27. mai 2018. Vikingting arrangeres i år for 6. gang. Vi inviterer publikum til en tidsreise – bli kjent med ulike håndverk og annet spennende fra vikingtiden.

Vi får se perlemaking, sølvsmed, kullmile, plantefarging, trearbeid, flotte drakter, brikkevev og masse annet. Kanskje noen har lyst å skyte med en historisk bue? Her blir det en tidsreise i både materiell og immateriell kulturarv. Tingplassen våkner til liv slik den gjorde i jernalderen – folk kom sammen for å bestemme over ting og for å bytte og handle. Vi gleder oss til en felles læringsreise! Her vil det være opplevelser for både store og små. Det blir også foredrag av ypperste kvalitet! Sett av helgen for en uforglemmelig opplevelse!

Denne dagen kan de minste kan prøve seg på trellebrev – du må gjennomføre tre oppgaver som du selv må spørre vikingene om. Klarer du dette, vil du motta et trellebrev. Å kunne gjøre nytte av seg var viktig i jernalderen, akkurat slikt som i dag. Alle kan bidra med noe og innsats skal anerkjennes. Eller kanskje noen har lyst å ta på seg en linskjortel og kappe, finne den kuleste vikingen og spørre om du kan ta bilde? Vi har barnetøy du kan låne.

Følg også Vikingting på Facebook: https://www.facebook.com/vikingtingtingvatn/