Vi søker fortellere til Kristiansand kanonmuseum og D/S Hestmanden

Vest-Agder-museet søker etter fortellere til sesongen 2022 på Kristiansand kanonmuseum og D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum. Avdelingene er sentrert rundt andre verdenskrigs historie.

Vi ønsker oss engasjerte, positive og historieinteresserte søkere som vil være med på å fremme museet og historien det representerer. Arbeidsperioden er hovedsakelig fra juni til august, med muligheter for helge- og kveldsarbeid også før og etter sommersesongen. I år søker vi folk som kan jobbe på to avdelinger samme sesong. Kristiansand Kanonmuseum har åpent hver dag hele uken gjennom sommeren, og D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum skal i år holde åpnet i Kristiansand tre uker i månedsskiftet juni/juli.

Kristiansand kanonmuseum ligger på Kroodden på Møvig ved Kristiansand. Her finnes i dag et av de svært få gjenværende kystbatterier i Atlanterhavsvollen – forsvarsverkene tyskerne bygget langs den europeiske vestkysten under andre verdenskrig – hvor kanoner er bevart i sine opprinnelige stillinger. Sammen med de omkringliggende forsvarsverkene forteller batteriet på Møvig ikke bare norsk, men også europeisk og internasjonal historie. Les mer om Kristiansand kanonmuseum her!

D/S Hestmanden er et veteranskip som har seilt i utenriksfart gjennom både første og andre verdenskrig. Skipet er rigget med utstillinger som forteller om Norges kanskje viktigste bidrag under andre verdenskrig, og om menneskene som opplevde krigen på havet, langt hjemmefra. Det 111 år gamle skipet seiler den dag i dag for egen maskin, og reiser landet rundt for å formidle krigsseilernes historie. Skipet ligger til kai på Bredalsholmen i Kristiansand når ikke vi er ute på tokt. I sommer vil Norsk krigsseilermuseum være åpnet for publikum, tre uker i månedsskifte juni/juli før det legger ut på seilas. Les mer om D/S Hestmanden her!

Kristiansand kanonmuseum har også sin helt egen ammunisjonsjernbane.

Arbeidsoppgaver:

Som forteller får du varierte arbeidsoppgaver og vil fungere som en del av teamet med sesongansatte i museets åpningstider. En arbeidsdag som forteller består for det meste i å ta seg av de besøkende, og gi dem et god opplevelse på museet. Som forteller skal du formidle museets historie med engasjement og spre kunnskap til publikum. I tillegg er også fortellere med på salg i museets kafé og museumsbutikk, og må derfor være komfortable med håndtering av penger og kasseoppgjør.

Kvalifikasjoner:

Interesse for historie og formidlingen av den. Kunnskap om andre verdenskrigs historie er en fordel, men ikke noe krav.
Fleksibel med hensyn til arbeidstid.
På Kristiansand kanonmuseum ser vi særlig etter noen som er interesserte i å lære seg å kjøre ammunisjonsbanen. Dette fordrer førerkort klasse B.
Personlige egenskaper:

– Motiveres av å møte nye mennesker
– Gode muntlige språkferdigheter og formidlingsevne
– Positiv, serviceinnstilt og utadvendt
– Strukturert og ryddig

Vi tilbyr en spennende og historisk arbeidsplass, med et hyggelig arbeidsmiljø. Lønn etter ansiennitet og alder.
Er du interessert i å bli forteller hos oss? Send en CV med en kort søknad til Stian Engedal Lunde.

E-post: stian.engedal.lunde@vestagdermuseet.no

Søknadsfrist: 10. april.

NB! Alle søkere må være fylt 18 år innen søknadsfristen! Søkere må ved tiltredelse i stillingen kunne fremlegge politiattest ettersom stillingen er knyttet til arbeid med barn og unge.