Vest-Agder-museet avlyser alle arrangementer og stenger museene

Vest-Agder-museet avlyser alle arrangementer og stenger museene.

Museet er opptatt av å bidra til å hindre videre spredning av koronaviruset. Museet har de siste dagene derfor innført flere ulike tiltak, men har i dag 12. mars 2020 kommet til vi nå avlyser alle arrangementer, samt holder alle museets avdelinger stengt til over påske (14. april 2020).

Vest-Agder-museet skulle etter planen ha deltatt på flere store arrangementer fremover. Det største var «Sjøen for alle» på Lillestrøm, hvor museet de siste årene har hatt en 800m2 stor utstilling om klassiske plastbåter. Denne messa er allerede avlyst.

De siste dagene har museet skjerpet renholdet og vurdert de ulike arrangementene løpende. Noen er allerede avlyst, bl.a. på grunn av nødvendig deltakelse fra utlandet.

Med bakgrunn i at virusutbruddet nå er kommet inn i en ny fase, og etter rådene som kommer fra Folkehelseinstituttet og kommunene, har museet i dag bestemt å avlyse alle arrangementer til og med påske. I tillegg holder alle våre museumsavdelinger stengt i det samme tidsrommet, sier direktør John Olsen.

Vi hadde mange spennende arrangementer på trappene de neste ukene, men mener at i dagens situasjon er det viktig og naturlig at vi deltar i den nasjonale dugnaden for å avgrense smittespredning.

Vi oppfordrer for øvrig publikum til å følge med på museets nettsider og Facebookprofiler når det gjelder videre informasjon.

Dette gjelder følgende museer:
Lista museum (Nordberg Fort)
Flekkefjord museum
Mandal museum