Utstillingsåpning på kanonmuseet

Torsdag 18. juni åpner utstillingene «Menneskene og Møvik» og «Ungdom møter Møvik» på Kristiansand kanonmuseum. Vi inviterer til et variert åpningsprogram i Kasematten.

Vest-Agder-museet inviterer til åpning av to nye utstillinger på Kristiansand kanonmuseum på Møvik. Utstillingen i Sambandsbunkeren, «Menneskene og Møvik», formidler viktige trekk ved Møvik forts historie fra byggestart i 1941 til anlegget ble lagt ned i 1959. Utstillingen setter også fortet inn i en utvidet historisk ramme av krig og tidlig etterkrigstid.

I Kasematten har vi invitert klasse 9c ved Møvig skole til å formidle kulturminnet Kristiansand kanonmuseum på sin måte gjennom korte filmer. De har også gjort intervjuer med ulike generasjoner knyttet til Møvik, krigen og tanker omkring krig og konflikt.

Vi ønsker med disse prosjektene å åpne for nye stemmer og nye perspektiver i formidlingen ved Kristiansand kanonmuseum.

PROGRAM
TORSDAG 18. JUNI KL. 18.00

Taler – musikalsk innslag – presentasjon av utstillingene – forfriskninger

Ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland, åpner utstillingene.

Vi tilbyr billetter til halv pris til åpningsarrangementet! Et begrenset antall billetter er lagt ut for salg – for kun 50 kroner pr. stk. Bestill din billett her.

Smittevernhensyn vil bli ivaretatt, og billetter må bestilles innen tirsdag 16. juni 2020.

 

Fra delen som omhandler den kalde krigen i utstillingen «Menneskene og Møvik» i Sambandsbunkeren. Foto: Inger Marie Pedersen.

Klasse 9c i aksjon i filmprosjektet «Ungdom møter Møvik». Foto: Gunhild Aaby.