Utstilling på Nordberg fort: «Tvungen tråd»

17. mars kl 00:00-16:00 | Nordberg fort
Tvungen tråd - utstilling på Nordberg fort 2024.

Utstillingen «Tvungen tråd» med Vibeke Andersen (tekstil) og Camilla Løken Hill (metall) på Nordberg fort – Lista museum har åpent hver søndag 28/1 – 17/3 2024 fra kl. 12-16.

Om utstillingen Tvungen tråd

Vibeke Andersen og Camilla Løken Hill har vært kollegaer i samme atelierfellesskap på Storhaug, Stavanger siden 2019. Høsten samme år startet de, sammen med Kari Bukve, det kunstnerdrevne visningsrommet Salongen.

De er begge to medlemmer i Norske Kunsthåndverkere, Rogaland.

“Det er første gang vi stiller ut sammen, og vi ser frem til å utforske et felleskap på tross av materialitet. Vibeke jobber tekstilt med broderi og nålefilting og Camilla jobber med metall og vever skulpturer og objekter av metalltråd. Vi jobber i to vidt forskjellige materialer, men det tekstile håndverket knytter oss sammen, hvor vi begge må tvinge de trådene vi jobber med til å føye vår vilje.

I arbeidet vårt opplever vi forskjellige utfordringer i møtet med hvert vårt materiale. Tittelen Tvunget tråd sammenfatter våre kunstneriske praksiser, hvor vi viser egne arbeider som på tross av ulikheter, allikevel kommuniserer med hverandre.

Utstillingen vil være et innblikk i gamle håndverksteknikker som brukes på en utradisjonell måte, som viser flere sider av håndverket og hvilke muligheter som ligger i det.”

– Vibeke & Camilla

Åpning søndag 28.01.2024 kl.14:
Kjell Ivar Iddeland spiller klassisk repertoar på akkordeon.
Kunstnerne vil være tilstede under åpningen.

Åpningstider:
28/1/2024 – 17/3/2024: Hver søndag kl. 12 – 16.
Ellers etter avtale.

Tvungen tråd - utstilling på Nordberg fort 2024.

Om Vibeke Andersen

Jeg maler og tegner med tråd. De tekstile verkene blir til via en oversettelse fra andre medium. Det begynner gjerne med et foto, en tegning, et maleri eller en pastell. Gjennom en hviskeleken med meg selv, hvor noe går tapt og noe annet blir lagt til blir arbeidene oversatt til tekstil.
Portrett har vært en fascinasjon for meg gjennom hele mitt kunstnerskap. Gjennom portretter av mine nærmeste kanaliserer jeg egne historier, uttrykk, følelser og hverdagslige skråblikk. Uttrykket i verkene mine varierer fra ekspresjonistisk til realistisk.

vibekeandersen.com
instagram.com/v.a.rt
atelie.art/studio/vibeke-andersen

Om Camilla Løken Hill

Inspirasjon til mine arbeider henter jeg fra natur, drømmer og mystikk, sammen med en interesse for hvordan liv oppstod og hva som skjer når vi dør, både på et fysisk og spirituelt plan.
Jeg har utviklet en egen teknikk hvor jeg vever i metalltråd, hovedsakelig i messing og kobber. Hovedtrekket ved arbeidene mine er at de ofte er bygget opp av flere mindre objekter satt sammen til større skulpturelle installasjoner.

I min kunstneriske praksis har jeg ofte fokus på det overordnede universelle, noe alle kan kjenne seg igjen i, uavhengig av alder, etnisitet eller kjønnsidentitet.

norskekunsthandverkere.no/users/camilla-l-hill
instagram.com/c.hilldesign/

Utstillingen støttes av Stavanger kommune.