Unge kunstnere fra Mandal

20. juni kl 11:00 - 15. august kl 17:00 | Vigeland hus, Mandal

På Vigeland hus i Mandal, Gustav og Emanuel Vigelands barndomshjem, stiller vi i sommer ut tegninger av tre unge kunstnere fra Mandal.

Mandal blir ofte kalt den lille byen med de store kunstnerne, men den lille byen har flere kunstnere å by på. I år stiller vi ut arbeider av tre unge kunstnere fra Mandal. De har også til felles, at de har benyttet flere somrer på Mandal museum, både som fortellere på Vigeland hus og i malerisamlinga til Mandal museum.

Kunstnerne er:

Yvonne Hetlevik (f. 1984) har flere år med kunstutdanning bak seg, blant annet en Bachelor i materialbasert kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo (2015). Hun har tidligere jobbet med malerier og skulpturer. I utstillingen på Vigeland Hus stiller hun ut tegninger for første gang. Det er en rød tråd fra tidligere arbeider til tegningene som nå vises frem i form av underlige karakterer og merkelige scener.

Susanne Quist (f.1984) studerer ved masterprogrammet i kunst ved Universitetet i Bergen. Hun har tidligere studert kunst også ved Kunstakademiet i Trondheim og Nordland kunst- og filmskole. I 2014 mottok hun Lindesnesregionens kulturstipend, og i 2015 ble hun tildelt Vest-Agder fylkeskommunes kunstnerstipend. Hun arbeider hovedsaklig med mediene tegning og fotografi. I arbeidene hennes destabiliseres kjente omgivelser eller vi møter uavklarte situasjoner. I sommerens utstilling på museet viser Quist blyanttegninger av skoglandskap som er basert på naturen rundt Mandal.

Janne Christensen (f.1990) har en bachelor i illustrasjon og grafisk design fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun jobber mest med digitale svart/hvitt, myldretegninger.

Målet er å lage illustrasjoner som man må se på flere ganger for å legge merke til alle detaljene. Bildene som stilles ut på Vigeland hus viser hennes kjærlighet for ulike karaktertrekk.

 

Åpningstider på Mandal museum og Vigeland hus fra 20. juni-15. august:

Åpningstider 20. juni – 15. august 2017:
Man-fre kl. 11 – 17. Lør og søn 12 – 17

På museet viser vi også malerier av Amaldus Nielsen og Adolph Tidemand, kjoleutstillinga Glamour i småbyen, sjøfart- og fiskeriutstillinger. Grafikkverksted for barn på Vigeland hus hver dag i hele sommer.