Teaterforestillingen «Det heldige skipet – en krigsseilerhistorie» på DS Hestmanden 2022

Hestmanden - Det heldige skipet teaterforestilling

Teaterforestillingen «Det heldige skipet – en krigsseilerhistorie» tar utgangspunkt i dokumenter og intervjuer gjort av krigsseilere under 2. verdenskrig. Det historiske bakteppet til denne forestillingen, så vel som Hestmandens opplevelser, bygger direkte på kilder hentet fra Norsk krigsseilermuseum ved Vest-Agder-museet.

2. verdenskrig er i full gang. Den norske handelsflåten blir brikker i en total krig, og norske sjøfolk står brått midt i kampens hete, enten de selv vil det eller ei. Vår historie begynner når beskjeden om at tyskerne har inntatt Norge nettopp har nådd mannskapet. Vi følger karakterene Ingvald og Oskar, to svogere som arbeider om bord på D/S Hestmanden. Deres reise, situasjonene skipet og dets mannskap havner i, og svogernes hjemkomst, presenteres gjennom møter dem i mellom, bokstavelig talt mellom slagene.

De to hovedkarakterenes liv, opplevelser, og samtaler seg imellom er fiktive, men er inspirert av intervjuer av tidligere krigsseilere. Forestillingen er et samarbeidsprosjekt mellom teaterkompaniet Kanon Produksjon og D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum ved Vest-Agder-museet, og skal spilles om bord på skipet D/S Hestmanden i september 2022.

Praktiske opplysninger

Premiere: 9. september, 2022
Øvrige forestillinger: 10., 11. og 16.-18. september, 2022
Den Kulturelle Skolesekken: 17.-20. oktober, 2022
Samproduksjon: D/S Hestmanden – Norsk Krigsseilermuseum
Varighet: 60 minutter

Billetter kjøper du her: ebillett.no/kanonproduksjon

Les mer om Kanon produksjon.

Forestillingen er støttet av Fritt Ord, Bergessenstiftelsen, Tom Wilhelmsens Stiftelse, Agder Fylkeskommune, Scenekunst Sør, Cultiva Ekspress, Kristiansand Kommune og Fond for frilansere. Forestillingen er tidligerer utviklet med støtte av Fritt Ord, Agder Fylkeskommune, Cultiva Ekspress og Scenekunst Sør.

Om forestillingen

«Åpent skip» er inkludert i forestillingsbilletten, og besøkende vil ha mulighet til å ta seg en rundtur på Hestmanden 1,5 time før forestillingen starter. Her vil man kunne få innsikt i skipets historie så vel som krigsseilernes historie. Den byr på både autentiske filmklipp fra krigen og et dykk ned i Krigsseilerregisteret.

OBS: Ettersom skipet er vernet, er det dessverre ikke tilpasset alle behov, deriblant tilgang for rullestolbrukere. Det er også en landgang og to bratte trapper for å komme ned til spilleplassen, noe som heller ikke er ideelt for dem som er dårlig til beins. Vi beklager dette.

Besøksadresse:
Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter
Andøyveien, 4623 Kristiansand

I rollene:
Oskar: André Lassemo
Ingvald: Jon Erik Myre

Kunstnerisk team:
Manus: Jon Erik Myre og André Lassemo
Regissør og dramaturg: Åsmund Brede Eike
Manuskonsulenter: Kristian Landmark og Kjetil Kro Sørborg
Komponist/musikalsk ansvarlig: Jon Erik Myre
Musikalske arrangører: Jon Erik Myre og Tormod Tvete Vik
Orkestrator: Lars Lunde
Kostymedesign: Rebecca Dahle
Scenografi og rekvisitt: Kanon Produksjon
Lyddesigner: Kristian Bronebakk
Lysdesigner og teknisk avvikler: Victor Phillipson

PR
Plakatfoto: Simon Scotting og Hilfred Mikalsen
Plakatdesign: Gunstein Myre og Jon Erik Myre
Program og forestillingsbilder: Gunstein Myre

Les mer om DS Hestmanden

D/S Hestmanden