Stordriftsdag på Setesdalsbanen søndag 14. august

14. august kl 10:00-17:00 | Setesdalsbanen, Grovane stasjon, Vennesla

En søndag i året foregår det noe helt spesielt på Setesdalsbanen. Dette er den eneste dagen i året det kjøres togturer med flere av de gamle damplokomotivene ute på linjen på en gang.

Da henter vårt togpersonale, i sine historiske jernbaneuniformer, frem de kjente damplokomotivene og de ærverdige 3 kl. passasjevognene i teak.

I tillegg viser vi frem ekstra mye av vårt verneverdige togmateriell, som for eksempel gamle godsvogner med vognkasser i rødmalt treverk, denne dagen.

Det lages egen rutetabell med hyppigere togavganger for denne dagen, da ruten avviker fra ordinære søndager. Rutetider med forklaring finner du nederst i denne artikkelen.

Stordriftsdag 2016.

Vi åpner litt tidligere enn vanlig denne dagen og holder åpen stasjon fra kl 09.00 med billettsalg fra 09.30.

På stordriftsdagen er stasjonen i Beihøldalen, like ovenfor Beihølen dam, betjent med togekspeditør. I år har vi også tilbud om enkel servering her.

Beihøldalen er det eneste stedet på Setesdalsbanen hvor 2 tog kan krysse hverandre, et fenomen som både turister, fotografer og togentusiaster gjerne vil oppleve denne dagen.

Det blir åpen jernbanekafe, museumsbutikk/suvenirutsalg på Grovane stasjon og åpen kiosk og salg av grillmat på Røyknes stasjon. Nytt av året er at det i tillegg blir åpen kiosk med enkel servering i Beihøldalen.

Tips! Man kan kjøre frem og tilbake, gå av på de ulike stoppene underveis, eller stå over en tur og ta neste tog videre.

Reis så mye du vil på en billett – hele dagen 🙂

Velkommen til Stordriftsdag 2016!

Her kan du finne Stordriftsdagen på Facebook.

 

Rutetabell for stordriftsdagen:

Rutetider

Les hele programmet for dagen i vår informasjonsfolder ved å klike på lenken under:

Stordriftsdag-2016