Museumsbutikk

De bedste tøier… Sjølingstad Uldvarefabrik har vært viden kjent for sine gode dresstoffer. I museumsbutikken på Sjølingstad Uldvarefabrik selger vi i dag blant annet garn, kardet ull, hobbyfilt, vadmel og tepper produsert på gamle maskiner på en levende museumsfabrikk.

Åpningstider: man-fre kl. 11-15.

Vi tar også imot bestillinger på telefon eller epost.

Vi selger i hovedsak egenproduserte varer, men har også tatt inn garn litt fra andre norske garnprodusenter. I tillegg har vi kulturhistoriske bøker og strikkebøker.

Til aktiviteter i hjem, skoler og barnehager selger vi hobbyfilt, kardet ull og garn. Vi selger også filtnåler. Hobbyfilten kan brukes til sesongaktiviteter som påskekyllinger og andre figurer, flere lag festes sammen med filtnål. Kardet ull brukes til toving av blomster eller påskeegg med mer.

Kardet ull og filt fra Sjølingstad Uldvarefabrik
Garn, ull og hobbyfilt for salg

Ullteppene våre i tradisjonelle mønster er populære. Teppene er vevd på fabrikkens jacquardvevstol med hullkortsystem. De lages også i barnevognstørrelse og som sitteunderlag. Vi vever dem i Fuglemønster og i mønsteret Lilje, men vi har kun en liten produksjon, og selger bare teppene fra egen museumsbutikk. Vi tar ikke bestillinger.

Teppene tar lang tid å produsere fordi ulla skal gjennom hele produksjonsgangen på fabrikken før teppene er ferdig. Ulla plyses (blandes), kardes og spinnes. Garn som skal farges hesples først, mens det hvite garnet går rett til spoling. Etter at teppet er vevd, skal det etterbehandles. Råveven nuppes, det vil si kontrollert for feil, deretter blir stoffet valket, vasket, tørket og ruet før det klippes opp, kantes og merkes og er klare for salg.

Jaquardvev (6) Slider Sjølingstad Uldvarefabrik
Gunnveig ved jacquardveven.

I spinneriet produserer vi 2- og 3-tråds Sjølingstadgarn. Sjølingstadgarnet finnes som 2- og 3-trådsgarn og er et godt garn til både gensere, votter, luer og sjal. Les mer om garnet vårt her.

Bjørnegarnet er et lanolingarn som har beholdt den naturlige lanolinen i ulla. Vi har fortsatt noen kvaliteter igjen i butikken. Det brukes som bleiebukser, undertøy, sokker, gensere m.m.

Vi har hobbyfilt og kardet ull for salg i mange fine farger. Kardet ull kan brukes til toving av alt fra småting som julepynt og annen sesongtilpasset pynt, og til litt større ting som tøfler og luer. Hobbyfilten er produsert på nålefiltmaskinen vår, og den kan bearbeides ved å feste filtfigurer på den og deretter tove den.

Hobbyfilt fra Sjølingstad Uldvarefabrik
Det er mange fine farger på Hobbyfilten

 

Vennligst vent, men vi laster produkter...