Seilas for frihet – fortalt med krigsseilernes ord

Collage - Seilas for frihet.

Seilas for frihet, første gang publisert i 1985, blir nå utgitt av Vest-Agder-museet som faksimile. Den formidler viktige historier fra andre verdenskrig – fortalt med krigsseilernes egne ord.

Seilas for frihet – fortalt med krigsseilernes ord

Boka ble i sin tid initiert av Agder krigsseilerforening. Ønsket var å innhente de personlige historiene til sjøfolk fra Agder som seilte under andre verdenskrig før det var for sent.

Vest-Agder-museet vil med denne utgivelsen sikre at historiene til krigsseilerne fortelles videre til nye generasjoner. Det var dette bokas redaksjonsmedlemmer – Søren Brandsnes, Ingvald M. Stamnes og Ivar Myklebust – i sin tid kontinuerlig jobbet for.

Det er sterke historier som vi kan lese om i boka, og at at dette krigsseilerne opplevde kom til å prege mange av dem resten av livet. Med få ord, i dikts form, beskrev Søren Brandsnes det som for mange ble livet etter at krigen var slutt:

Her hviler jeg trygt på min pute
og jeg bor i et fredelig land
men i natten jeg seiler der ute
der krigen tar mann etter mann.

Hvor kan Seilas for frihet kjøpes?

Boka vil være til salgs i museumsbutikkene rundt om på Vest-Agder-museets besøksmål, hos Hestmanden i tillegg til i lokale bokhandlere.

Du kan også kjøpe boka i vår nettbutikk.

21. november 2018 inviterte vi til bokspresentasjon ombord på D/S Hestmanden. Mer om arrangementet kan du lese på Facebooksiden til Hestmanden.

Forsiden til Seilas for frihet.