Potetdag på Kristiansand museum

Velkommen til potetdag på Kristiansand museum. Vi inviterer barnehager og skoleklasser fra 1-4. trinn til en dag ute på museet

Kristiansand museum ønsker med potetdagen å inspirere til nysgjerrighet for det vi spiser. Hvor kommer det fra? Hva inneholder det? Er det sunt? Tilrettelegge for mestring. Kan jeg dyrke dette selv? Hvordan gjør jeg det? Hva trenger jeg? Samt skape et grunnlag for forståelse og kunnskap. Hva spiste de i gamledager? Hvordan produserte de maten sin? Hvorfor er det fint å spise kortreist mat?

Opplegget starter med en liten omvisning i Bygaden og på Setesdalstunet. Her snakker vi om potetens historie og hvordan livet var i gamledager. Så beveger vi oss til potetåkeren på Eikentunet. Her gjør elevene åkeren klar til planting ved å vende jorda, plukke stein og gjødsle før de planter potetene. Hver klasse får sin egen rad. Det blir mulighet for å komme tilbake til museet senere for å være med på «hypping» og selvfølgelig å ta opp potetene når den tid kommer

Varighet: ca. 2 timer

Maks pers: Én klasse (om det er ønskelig med flere må dette avtales spesielt)

Kontakt Kristiansand museum for mer informasjon.