Olena og Veronika Nizhynska, Uman

Olena-Nizhynska Ukraina glede

Det er alltid en plass for håp i hjertet mitt. Et håp om at familien min alltid vil være lykkelig forent. At datteren min skal vokse opp, utvikle seg og smile ofte. // У моєму серці завжди є місце надії! Вона про те, що моя родина завжди буде разом щасливою. Що донечка ростиме, розвиватиметься і часто посміхатиметься!

Se ukrainsk tekst lenger nede på siden // Перегляньте текст українською на сторінці нижче.
Vil du lese flere historier om «Ukrainske håp»?
// Бажаєте прочитати більше історій про «Українські надії?» Шукайте тут:
Ukrainske håp – alle historiene – Vest-Agder-museet (vestagdermuseet.no) 

Olena Nizhynska, Uman

Det er alltid en plass for håp i hjertet mitt! Et håp om at familien min alltid vil være lykkelig forent. At datteren min skal vokse opp, utvikle seg og smile ofte! At vi igjen skal tilbringe tiden vår i et fredelig land med den fine hunden vår, Teddy. At mannen min og jeg skal fortsette familiebedriften vår.

I Ukraina var en av virksomhetene vi trivdes best med, og som gikk veldig bra, et bakeri. Vi bakte og leverte bakervarer og konfekt til mange bedrifter i byen. Håpet mitt ligger i fotominnene jeg deler med dere her, fra alle de fantastiske dagene, og i de varme tilbakemeldingene fra de takknemlige stamkundene våre, som jeg alltid bærer med meg.

Ukrainsk bakeri i Uman i Olena Nizhynskas fortelling i Ukrainske håp

Mor og datter Nizhynska i ukrainske håp med bursdagskake

En glad Veronica Nizhynska, 5 år, i hveteåker i Ukraina.

Veronika Nizhynska, 5 år, Uman

Hva er håp for meg? Håp er troen på at jeg vil fortsette å drive med favorittidretten min – luftgymnastikk. Jeg jobbet hardt, deltok i konkurranser og vant ofte. Så hva tok jeg med fra Ukraina som gir meg håp? Turndrakten som jeg trente i, og mange bilder på telefonen min om den lykkelige tiden. Jeg elsker å se på bilder med foreldrene mine fra reiser i Ukraina; med bestevennene våre fra skolen, hvor vi holdt på med kreative ting.

En spesiell plass i telefonen min er reservert et bilde av bestevennen min, hunden Teddy, som jeg drømmer om å klemme igjen snart. Jeg håper også å bruke den fine, hvite kjolen min igjen til nyttår. Den er brodert med rosa roser som likner på dem som vokste i nærheten av huset vårt. Jeg brukte den for første og siste gang før krigen.

Jeg ønsker å leve i et fredelig Ukraina. Og jeg vil at alle barns og andre menneskers drømmer og håp skal gå i oppfyllelse!

Turning i Ukraina

Julefeiring i Ukraina og Veronica med hvit kjole med roser på

Veronica med hunden i Ukraina

 

Олена Ніжинська, Умань

У моєму серці завжди є місце надії! Вона про те, що моя родина завжди буде разом щасливою! Що донечка ростиме, розвиватиметься і часто посміхатиметься! Що ми будемо знову проводити час у мирній країні з нашим красенем-песиком Теді. Що ми з чоловіком продовжуватимемо наш сімейний бізнес.

В Україні одним з наших улюблених напрямків власної справи, яка успішно працювала, була пекарня. Ми випікали та постачали хлібо-булочні й кондитерські вироби для багатьох закладів міста. Надія для мене – це фотоспогади, якими я з вами тут ділюся, про усі ці чудові дні, а також теплі відгуки наших вдячних постійних клієнтів, які я маю у своїй пам’яті.

Вероніка Ніжинська, 5 років, Умань

Що для мене Надія? Надія – це віра в те, що я й надалі займатимусь своїм улюбленим видом спорту – повітряною гімнастикою. Я багато працювала, виступала на змаганнях і часто перемагала. Що я привезла з України таке, що дає мені надію? Свою свою спортивну форму, в якій я тренувалася, і багато фотокарток у телефоні про свій щасливий час. Я люблю переглядати фото з батьками, коли ми мандрували Україною, з улюбленими друзями зі школи, де ми займалися творчістю.

Особливе місце у моєму телефоні займають фото з моїм найкращим другом – песиком Теді, якого я так хочу і мрію скоро обійняти знову. Я також надіюся ще раз одягнути на Новий рік свою модну білу сукню, вишиту рожевими трояндами, схожими на ті, які росли біля нашого дому! Перший і останній раз я одягала її перед війною.

Я хочу жити у мирній Україні! І хочу щоб мрії та надії всіх дітей і людей збувалися!

Stort skilt med I love Uman Ukraina