Når melka klumpa seg- kurs i ysting og sånt

3-dagers nybegynnerkurs i ysting.Du vil lære fremstilling av enkle oster samt bruk av restprodukter. Hele melka skal i bruk.

Kurset vil foregå både inne i moderne omgivelser og ute ved bålet. Slikt det ble gjort før strømmen kom.

Du får mulighet å dra på en herlig matreise med Kari Marie Helland.
Kari har lang erfaring med jernalderformidling fra flere museer. Kari er en allsidig håndverker som har eksperimentert og forsøkt med ulike materialer og bruk av dem i eldre historie. Her under matvarer. For tiden jobber Kari med å sette fokus på vikingtidens matvarer og deler av kunnskapen sin videre.

Dag 1, mandag 3.august kl 10-16
Vi ser på tradisjonell bruk av søtmelk og prøver oss med praktiske øvelser. Melka gjøres klar for videre bruk og vi starter osteproduksjon.

Dag 2, tirsdag 4.august kl 10- 16
Surmelktradisjoner, pultost, gamalost og andre surmelksoster.

Dag 3, onsdag 5.august kl 10-16
Smør, tilbreding og etterbehandling, myse og kjernemelk.

Pris: 3 dagers kr 1700 kurs + kr 350 i råvarer ink. kaffi og forfriskninger. Det lages lett lunsj på kurset hver dag av kursdeltagere.

Det er plass til max 12 deltagere på kurset. Bindende påmelding sendes til tingvatn@vestagdermuseet.no

Har du spørsmål? Ring gjerne til
Avdelingsleder Katja Regevik mob. 97790403

Ønsker du overnatting? Vi anbefaler Heddan gard rett i nærheten. Bare det å overnatte her er en opplevelse i seg selv.

Kurset er annonsert etter gjeldene korona situasjon pr 06.06.2020.
I tilfelle forverring av situasjon vil det bli foretatt ny vurdering.

Vi ønsker å gjøre kursdeltagere oppmerksom på at det vil være en tilsvarende helgekurs med noe mindre innhold 22-23.august.