Når melka klumpa seg- helgekurs i ysting

Helgekurs i ysting for nybegynner.

Du vil lære fremstilling av enkle oster samt bruk av restprodukter. Hele melka skal i bruk.

Kurset vil foregå både inne i moderne omgivelser og ute ved bålet. Slikt det ble gjort før strømmen kom.

Du får mulighet å dra på en herlig matreise med Kari Marie Helland.
Kari har lang erfaring med jernalderformidling fra flere museer. Kari er en allsidig håndverker som har eksperimentert og forsøkt med ulike materialer og bruk av dem i eldre historie. Her under matvarer. For tiden jobber Kari med å sette fokus på vikingtidens matvarer og deler av kunnskapen sin videre.

Lørdag 22.august kl 10-16
Smør, ysting og koking av ost av søtmelk

Søndag 23.august kl 10-16
Surmelk, bruk av ostestoffer, myse og kjernemelk.

Pris: 2 dagers kr 1500 kurs
+300 kr i material /kaffe/ forfriskninger.
Det lages lett lunsj begge dager på kurset

Det er plass til max 12 deltagere på kurset. Bindende påmelding sendes til tingvatn@vestagdermuseet.no

Har du spørsmål? Ring gjerne til
Avdelingsleder Katja Regevik mob. 97790403

Ønsker du overnatting? Vi anbefaler Heddan gard rett i nærheten, kun 10 minutter unna. Bare det å overnatte her er en opplevelse i seg selv.

Kurset er annonsert etter gjeldene korona situasjon pr 06.06.2020.
I tilfelle forverring av situasjon vil det bli foretatt ny vurdering.