Den store museumsdagen 2013: Helt kanon!

Kanonstart på sesongen! Søndag 16. juni markerer vi sesongåpning for hele Vest-Agder-museet med et smell. Det skjer på Kristiansand kanonmuseum på Møvik.

Vest-Agder-museet har hvert år et felles arrangement som markerer sesongåpning ved alle avdelingene i museet. Kristiansand kanonmuseum ble en del av Vest-Agder-museet i fjor sommer, og søndag 16. juni er museet vertskap for årets arrangement. Kystartilleri-batteriet «Batterie Vara» ble bygd av okkupasjonsmakten i 1941 og domineres nå av verdens nest største kanon på land. Under museumsdagen blir det kjøring av kanonen, åpen kanonhall, oppstart av lyskasteraggregat og omvisning på området.

Tema er 2. verdenskrig, og de ulike museumsavdelingene stiller med aktiviteter for store og små – alt fra barneleker man lagde selv, til russerfangers håndarbeid, produksjon av «ulovlige merker», smaksprøver på krise/erstatningsmat og litt om reparasjon og gjenbruk.

Kristiansands ordfører åpner arrangementet med å avfyre kanonen. Ellers kommer Lister Forsvarshistoriske Forening med militære veterankjøretøy, og Luftforsvarets skolesenter Kjevik deltar og øver eksersis med barna. Det blir filmframvisning og utstilling i bunker.

Salg av mat.

GRATIS INNGANG! Velkommen!