Museumsaften på Tingvatn fornminnepark

23. februar kl 18:00 - 22. mars kl 21:00 | Tingvatn fornminnepark
Tingvatn
Tingvatn

Tingvatn fornminnepark arrangerer historiekvelder og hygge på fredagskvelder. Det blir foredrag, fortellinger og vi deler vi øyeblikk fra livet. Nedenfor finner du dato og tema.

Kommende Museumsaften:

Fredag 22. mars: En Rygh’ne aften. Om gårdsnavn og forklaringer

Vår medarbeider Olav Flottorp holder foredrag om gårdsnavn og stedsnavn på Agder. Denne aftenen snakkes det om Oluf Ryghs metode, andres senere tolkninger og sist litt om navneutvikling på Agder. Olav er utdannet historiker og arbeider for tiden som bygdebokforfatter på flere lokale prosjekter, deriblant bind III om Hægebostad. Gjennom dette arbeidet, og egen interesse, har han fått stor kunnskap og innsikt i etymologien til både steds- og gårdsnavns.

Steds- og gårdsnavn er en interessant kilde til kunnskap om fortiden. De ligger som språklige fossiler i landskapet og forteller om utviklingen og endrede forhold gjennom tidene.

Har du spørsmål? Mob. 97790403/Katja eller tingvatn@vestagdermuseet.no

Vi åpner dørene kl. 18.00 og foredraget starter kl. 18.15.

Se Facebook event.

Fredag 26. april: Militæranlegget på Tingvatn

Info kommer…

Tidligere Museumsaften:

Fredag 23. februar 2024:

Museumsaften: Spinnehjul – en systematisk tilnærming

Professor emerita Elna Siv Kristoffersen er endelig tilbake for å holde et nytt og spennende foredrag.

Denne gangen handler det om folkevandringstidens spinnehjul. Dette er en gjenstandskategori som ikke har blitt vist nok interesse, og som inneholder store potensialer. Hva kan detaljer som materialvalg, produksjonsteknikk, utseende og ikke minst vekt fortelle oss om tekstilarbeid? Ikke minst hva kan spinnehjulene fortelle oss om de som eide dem og fikk dem med seg i graven?

Museumsaften er del av Tingvatn fornminneparken sin månedlig programrekke.

Arrangementet er gratis, vi setter dog pris på en frivillig gave for museet sitt arbeid. Det blir servering av kanelboller mm. og kaffi/te.

Har du spørsmål? Mob. 97790403/Katja eller tingvatn@vestagdermuseet.no

Vi åpner dørene kl. 18.00 og foredraget starter kl. 18.15.

Se Facebook event.