Museumsaften på Tingvatn

22. november kl 18:00 | Tingvatn fornminnepark

Tingvatn fornminnepark arrangerer historiekvelder og hygge på fredagskvelder. Det blir foredrag, fortellinger og vi deler vi øyeblikk fra livet. Nedenfor finner du dato og tema. Vi starter kl 18.00.

 

23/8 Krig på godt og vondt

Foto: Wilse, Anders Beer (1942). Jernbanelinje på Snartemo.

Hva skjedde egentlig i Hægebostad før, i løpet av og etter krigen? Vi inviterer alle til å fortelle om små eller store hendelser som du minnes. Enten har du erfart det selv, eller kanskje du har fått overført fortellingen fra andre?

Ved hjelp av gamle bilder fra Hægebostad drar vi på tidsreise. Vi har hentet inn fotografier både fra kommunens bildearkiv og andre steder. Mange av bildene har vi ikke tilstrekkelig informasjon om. Kanskje du vet noe vi ikke vet? Kan du fortelle om bildet?

Har du bilder du vil vise frem, er du hjertelig velkommen til det. Om ønskelig kan bildet digitaliseres og kopieres til bildearkivet, slik at også andre får glede av det.

 

27/9 Ull og Kjærlighet

25/10 Om antrekk og seksualitet

22/11 Jula kom aldri uten forberedelse. Dagen vies til bakst, gode dufter og juleforberedelser.

Vi starter med bakstverksted kl 12, for å bake samt lage tradisjonell julepynt, senest ferdig kl 17.30. Målet er å bake mye og mangt, kanskje de syv sort, pepperkaker og Katja sine kanelboller. Vi fyller huset med hvetemel, smør, krydder og latter!

Fra Kl 18 Museumsaften. Vi smaker baksten, hygger oss med gløgg, kaffi og det vi finner å sette til bords fra kjøkkenet.Vi får innledning av gamle juletradisjoner og oppfordrer alle til å dele sine minner om jul og tiden før. Du kan delta hele dagen eller bare deler. Denne dagen er satt av for de voksne.

Påmelding til bakstverksted og julepyntmaking innen 10.oktober tingvatn@vestagdermuseet.no. Deltageravgift kr. 150 for å dekke råvarer.

Museumsaften er normalt uten plass reservasjon, men denne dagen ønsker vi en sms til mob. 97790403. I og med vi skal stelle litt ekstra til denne aftenen, må vi begrense antall til 60. Plass deles med «Første mann til mølla» -prinsipp.Velkommen til hyggelig samvær!

27/1 Året som gikk og det nye som kommer

Gjennomgang av året 2019 på Tingvatn fornminnepark, orientering om drift og planer for 2020. Hva har du lyst til at vi skal få til på Tingvatn? Har du ideer og innspill?

Din handlekurv