Minneutstilling over Svein Wilhelmsen på Nordberg fort

26. mai kl 00:00-16:00 | Nordberg fort
Sven Wilhelmsen bilde

I samarbeid med Galleri Lista Fyr er det en glede for oss i Vest-Agder-museet, Lista museum å ønske velkommen til Nordberg fort og til «Retrospektiv – en minneutstilling over Sven Wilhelmsens kunstnerskap».

Sven Wilhelmsen var kunstneren som ble arkitekt som ble kunstner igjen. Sent i livet, etter at han hadde slått seg ned i Loshavn, blomstret kunstnerskapet hans opp igjen, og han tilføyde sitt navn til den lange rekken kunstnere som har funnet inspirasjon og arbeidsro under listerlandets høye himmel og åpne hav.

Utstillingsåpning skjærtorsdag 28. mars 2024 kl. 14.00.
Vi også åpent langfredag 29.mars, påskeaften lørdag 30.mars og 1.påskedag søndag 31.mars.

Utstillingen er deretter åpen søndager kl. 12-16 frem til sommersesong og står til 30.juni. Se åpningstider.

Om utstillingen

I kunstnerens bo ble det etter hans død oppdaget flere malerier som ikke tidligere er utstilt. Det er derfor spennende at de nå blir gjort tilgjengelige for publikum, og er med på å vise utviklingen i Wilhelmsens kunst.

Som så mange andre kunstnere har Wilhelmsens stil beveget seg fra det figurative i ungdommen til det abstrakte og symbolske i moden alder. Verkene hans uttrykker ro og bevegelse på samme tid, og taler både til den introspektive og den ekstroverte beskuer.

Museet vil takke kurator Alfred Vaagsvold v/Galleri Lista Fyr, private eiere som velvillig har lånt ut verk til utstillingen og ikke minst Sven Wilhelmsens familie.

Sven Wilhelmsen portrett.