Min bokstav

Danseforestilling og graffitiutstilling på museet!

De siste to ukene har Flekkefjord museum huset utstillingen Min bokstav. Onsdag 6. november fikk vi besøk fra skole og barnehage i Flekkefjord som fikk leke med bokstaver og se danseforestilling.

Utstillingen Min bokstav er laget av ABUP, avdeling for barn og unges psykiske helse på Sørlandet sykehus og Universitetet i Agder. Vandreutstillingen har besøkt flere museer og institusjoner siden 2011, og Flekkefjord museum var siste stoppested. Utstillingen som består av 29 store plater med hele alfabetet malt i graffitibokstaver gir barna en mulighet til å forske på seg selv og sin identitet, ved å studere sin egen forbokstav. Barna får utforske både hvem de er og hvordan de er.

Ved siden av graffitialfabetet bestod utstillingen av tegneverksted og bokstavforming med plastelina. Barna fikk også muligheten til å lage kjempebokstaver med store klosser og med kroppen sin. Gjennom disse øvelsene fikk de på en kreativ måte skape sin bokstav, på en måte som kjennetegner dem.

bokstavutstilling_flekkefjord_02

Onsdag 6. november inviterte vi barnehager og skoler med barn fra 3 til 8 år til å besøke utstillingen og se danseforestillingen «En hylle av følelser» skrevet og produsert av Karin Moe Hennie i samarbeid med ABUP. Hyllen «Spinnvill» er full av bøker. Inni hver bok, bor det en følelse. Barna ble med på å velge hvilken følelse vi skulle ta ut og åpne. Målet er å få barn til å snakke mer åpent om følelser, og at de skal øve på å skille de forskjellige følelsene fra hverandre.

Hele første klasse fra Sunde skole, en gruppe 5-åringer fra Sentrum barnehage og en gruppe 5-åringer fra Grønnes barnehage hadde en gøy dag på museet med bokstavleker og dans.

Tekst og bilder: Tonje Tjøtta