Lista i kunsten

Lista museum fyller 100 år i 2021, og jubileet markeres med en stor kunstutstilling på Nordberg fort i sommer. Utstillingen viser verk av kunstnere med en tilknytning til Lista. Alt fra eldre kunst av kjente malere og moderne kunst av store navn i samtidskunsten, til helt nye verk spesiallaget for utstillingen vises fram.

Lista museum 100 år – viser verk som ikke er vist for publikum før!

«Hele fortet brukes som utstillingsplass og publikum vil kunne se kunst både utendørs, i naturskjønne omgivelser på fortets område, og innendørs i fortets bygninger. En av museets hovedattraksjoner er samlingen av billedhuggeren Mathias Skeibroks skulpturer. Denne samlingen, som inkluderer verk som ikke er vist for publikum tidligere, nyåpner i hovedbygget på fortet samtidig med jubileumsutstillingen. I hovedbygget vises også eldre kunst.» sier Elise Engesland-Hasne, avdelingsleder ved Lista museum.

Lista i kunsten

I disse koronatider er et kunstprosjekt som dette publikumsvennlig og ivaretar alle smittevernhensyn. Nordberg fort har stor tilstrømming av besøkende, spesielt i sommerhalvåret. I sommerferien er museet åpent hver dag. Lista i kunsten vil være en attraksjon for både fastboende og besøkende. Uteområdet på fortet er tilgjengelig hele døgnet og utendørs delen av utstillingen er derfor tilgjengelig også utenom museets ordinære åpningstider.

«Det har vært en glede å invitere kunstnere til denne utstillingen. Alle har et forhold til Lista, både når det gjelder motiv, arbeidsted og arbeidslyst, fantasi og skaperkraft. Budskapet er fred.» Sier kurator for Vaagsvold, som er kurator for utstillingen.

Utstillingen er et samarbeid mellom Lista museum og Galleri Lista Fyr. Utstillingen vil være tilgjengelig for publikum fra 30. mai til 5. september. Takk til Ager fylkeskommune, Farsund kommune og Karistua A/S som har vært med å støtte denne utstillingen.

Kunstnerliste

ELDRE KUNST

Amaldus Nielsen

Axel Revold

Mathias Skeibrok

Nikolai Ulfsten

SAMTIDSKUNST

HM Dronning Sonja

Cato Augensen

Nils Eger

Henning Ertzeid

Ole Ertzeid

Britt Juul

Rolf Jørgensen

Hans Buch

Tore Buch

Jon Aslak Fintland

Jan Hvistendahl

Robert Julian B. Hvistendahl

Kjell Pahr-Iversen

Else Marie Jakobsen

Rolf Jørgensen

Olaf Karlsen

Kristy Kongevold

Marianne Lund

Alf Lundekvam

Solfrid Olette Mortensen

Kjellaug Grimsby Mydland

Kai Nessler

Tønnes Omdal

Leonard Rickhard

Anette Rosenberg

Reidar Rudjord

Torgeir Schjølberg

Oddbjørn Stølen 

Barbro Raen Thomassen

Borghild Rudjord Unneland

Sveinung Rudjord Unneland 

Audgunn Vilhelmsen

Joon Vaagsvold

Alfred Vaagsvold

Arne Åmland