Kurs i nålebinding – Nybegynner

Har du noen ganger prøvd å nålebinde? Lage en tekstil bare med en nål og ulltråd?

Nålebinding er teknikk som kom her i Skandinavia lenge før strikking ble allemannseie. Teknikken holdt seg populær gjennom tidene. Nå har du mulighet å lære deg denne gamle teknikken.

Denne dagen bruker vi prinsippet “inn med en teskje”- det vil si dette kurset er beregnet for nybegynnere som ikke kjenner til teknikken, eller som bare så vidt har forsøkt seg på å nålebinde. Vi tar det veldig med ro og tar det trinn for trinn – eller mer korrekt – sting for sting. Du får og et foredrag om historien bak nålebinding.

Bli med da vel!

I kurspakken er inkludert ca. 100 gram av håndspunnet garn av norsk ull og nål (gammel spel, ullsau eller blæset sau), kaffe og forfriskninger. Kurspakken inneholder håndspunnet ull for at du virkelig skal få oppleve hvor tett, sterk og på mange måter nyttig ull kan være når du bruker det i nålebinding.

Kurspakke koster kr. 400.

Kurset holdes av Katja Regevik /Vest-Agder-museet.
Påmelding sendes til tingvatn@vestagdermuseet.no
Spørsmål svares på mob. 97790403

Det er plass for maksimum 6 deltagere. Kurset holdes i auditoriet hvor det er mulighet for god avstand mellom deltagere.

Kurset er satt opp etter gjeldende koronaregler (02.09) og blir gjennomført om ikke det forekommer noe smittevernsrelatert som tilsier det motsatte