Krigsseileren til Netflix

Foto: Mer Film

Fjorårets norske Oscarkandidat «Krigsseileren» var den mest sett norske filmen på kino i 2022. Over 400 000 publikummere så den viktige storfilmen på norske kinoer. Søndag 2. april 2023 ble filmen mulig å se på Netflix i utvidet versjon som en miniserie i tre deler. Sentral i Krigsseileren er D/S Hestmanden, da store deler av innspillingen foregikk om bord det autentiske skipet som seilte ute under begge verdenskrigene.

– Jeg vil vel si det så sterkt som at det ikke kunne blitt noen film uten det skipet, sier skuespiller Kristoffer Joner til fvn.no.

I Krigsseileren møter vi sjømannen Alfred (Kristoffer Joner), gift med Cecilia (Ine Marie Wilmann) og nybakt trebarnsfar fra Bergen. Når andre verdenskrig bryter ut er han og barndomskameraten Sigbjørn (Pål Sverre Hagen) på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir tvunget til å fortsette å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. Hjemme i Bergen strever Cecilia med å klare seg og å ta vare på de tre barna i et okkupert land.

Les mer om D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum

D/S Hestmanden