Julevandring på Gimle Gård

Julevandring på Gimle Gård er en guidet omvisning i et julepyntet herskapshus. Hvordan kunne julen ha blitt feiret i et slikt hus som dette? 

Tirsdag 19 – torsdag 28. november inviterer vi til «Jul på Gimle Gård». Vi tar imot grupper på inntil 20 personer hver hele klokketime: kl. 09.00, 10.00 og 11.00.

Bestill ønsket tid for omvisning: Send sms til 488 54 805 eller e-post til t.christiansen@vestagdermuseet.no

Omvisningen er gratis for barnehager, barneskole, ungdomsskole, videregående skoler og høgskole/universitet. Passer best for barn over 3 år.

Andre grupper kan også melde seg på. Pris for gruppe inntil 20 personer er 1400,-

Visste du at Gimle Gård har egen ballsal, et stort rom bygget kun for dans? Med plass for orkesteret i et av rommets hjørner. Og to salonger der man kunne hvile seg mellom turene på dansegulvet. Gimle Gård er bygget som en lystgård for å vise sin rikdom.

Generalkrigskommisær Holm fikk bygget sin lystgård, sin sommerresidens for å få vist frem sine flere hundre malerier og for å holde store selskap.

Også i juledagene kunne huset fylles med tjenestefolk, duftende retter, mange lys og gjester iført strålende galla antrekk som ankom i sleder ført av hest med dombjeller.