Jul på Torvet

Vest-Agder-museet har juleverksted og juletreutstilling i teltet på Torvet i Kristiansand hver dag fram til jul. Tilbudet er gratis for alle.

Det er god førjulsstemning på Torvet i Kristiansand for tiden. Kunstisbanen er åpen, julens dufter finner veien ut av markedsbodene, julelysene sprer sitt varme lys, og over alle troner julegrana. Om kvelden kan man oppleve nytt, spektakulært lysshow på domkirkeveggen. Og i det store teltet kan små og store møtes til Vest-Agder-museets juleverksted og julefotografering med Fædrelandsvennen.

Juleverksted

Vi tilbyr nålefilting av julepynt med materialer fra Sjølingstad Uldvarefabrik, og den tålmodige kan flette julekurver på tradisjonelt vis.

Juletreutstilling

I teltet finner du også en utstilling av juletrær med pynt og historie fra ulike perioder: Det er et furutre pyntet etter oppskrift fra Gustava Kielland rundt 1840, slik hun har beskrevet det i sine «Erindringer fra mitt liv». Videre er det et grantre fra tiden rundt 1900 – der tradisjonell og hjemmelaget papirpynt og kaker går sammen med nyere og fabrikkprodusert glasspynt, supplert med glitter, englehår og norske flagg. Videre finner vi et lite tre satt sammen av et kosteskaft og einergreiner og et sjømannstre, som bare er noen kvister med grønne papirstrimler. Det mest pyntede treet er «det amerikanske», et kunstig juletre som bugner av skinnende pynt i grønt, rødt og gull. Det er også to trær som viser pyntetrender i 2018, levert av to av byens butikker.

Ta turen innom teltet i førjulstida!

Åpningstider:

Mandag-fredag: 14-19
Lørdag: 12-18
Søndag: 14-18
Siste åpningsdag er lille julaften, søndag 23. desember.

Velkommen inn til oss!

Din handlekurv

Sum (ink. moms)
Kasse