Historisk dans på Mandal museum

21. mai kl 00:00-16:00 | Andorsengården

Velkommen til å være flue på veggen i Andorsengården når Kontradansgruppa i Agder framfører danser med rot i samværstradisjoner fra omkring 1750 til 1900-tallet.

Opplev rekkedanser, firkantdanser og pardanser i historiske omgivelser. Det danses etter innspilt musikk, og etter levende musikk fra orkester leda av Marianne Bøksle.

Danserne bruker hele ballsalen Andorsengårdens andre etasje. Publikum inviteres til å kikke og lytte gjennom åpne dører inn til salen. De øvrige utstillingene i hovedhuset er åpne.

Selskapsliv i Andorsengården.

Kl. 12 og kl. 13 starter Kontradansgruppa dansing. De velger da danser fra følgende repertoar: Fransese, Lanciers fra Vardø, Fandango, Mølledansen, Figaro m.v. (se program nederst).

Kl. 14:30 inviteres alle som måtte ønske det til å delta. Da velges det fra denne danselista (se program nederst). Det er fortsatt fullt mulig å bare se på dansen og lytte til musikken.

Velkommen til en annerledes dag på museet, hvor vi settes tilbake til tida da det ble arrangert ball, soaré og andre festligheter i disse salene!

Arrangementet er en del av feiringa av Mandal bys 100-årsjubileum. Fri entré!

Kontradansgruppas program blir som følger: