Foredrag Flekkefjord museum med Eivind Stø: Tor Njaa og Einar K. Rasmussens arbeid i motstandsbevegelsen

08. mai kl 19:00-20:00
Flekkefjord museums inngang.

Eivind Stø holder foredrag på Flekkefjord museum om Tor Njaa og Einar K. Rasmussens arbeid i motstandsbevegelsen under andre verdenskrig.

Eivind Stø kommer til Flekkefjord museum 8. mai 2024 med foredrag om Einar K. Rasmussen og Tor Njaa – 2 av Flekkefjords «glemte» motstandsmenn.

Foredrag fra kl. 19-20.
Dørene åpner kl. 18.

Billett kr. 100,- (gratis inngang med årskort – men reserver gratisbillett for å være sikret plass)

Eivind Stø, statsviter og en av forfatteren bak boka « Uten å nøle». Stø er kanskje en av våre fremste krigshistorikere som har størst kunnskap om den lokale innsatsen under 2. verdenskrig.
Eivind Stø, statsviter og en av forfatteren bak boka « Uten å nøle». Stø er kanskje en av våre fremste krigshistorikere som har størst kunnskap om den lokale innsatsen under 2. verdenskrig.

Om Tor Njaa og Einar K. Rasmussen

«1. mai 1942 slo Gestapo til mot Cheese-organisasjonen på Sørlandet. Kåre Austad og Johannes Seland startet på flukten til Storbritannia, Gunvald Tomstad gikk i dekning i Kvinesdal og Tor Njaa ble arrestert. Tor Njaa var edderkoppen i motstandskampen i Flekkefjordsdistriktet, men det er uvisst om Gestapo var klar over hvem de hadde arrestert, lederen for Milorg og en sentral deltaker i Cheese-nettverket. Han ble forhørt på Arkivet, overført til militærfengselet på Odderøya og den 28. august 1942 ble han sendt til Møllergata 19 i Oslo.» Les mer i avisenagder.no.

«Einar Korsvig Rasmussen var en av de første som startet illegalt arbeid da krigen kom til Norge i april 1940. Han ble tidlig en av de største som hadde kjennskap til mesteparten av det illegale arbeidet med militær etterretning og sivil motstand, inntil han ble arrestert i januar 1942 og tok sitt liv på Møllergata 19, påsken to måneder senere.» Les mer i avisenagder.no.

Medarrangør: Stig Eie og gruppa «Flekkefjord 1940-1945».