Fargedag- Arbeidslag for plantefarging

23. juli kl 00:00-16:00 | Tingvatn fornminnepark
Har du planer av å lage jernalder antrekk ? Eller sy noe annet? Er du nygjerrig på hva plantefarging handler om i korte trekk?

Da er denne dagen din. Denne helgen farger vi klar stoffer som du kan sy av senere.

 

Dette er helgen vi kommer sammen for å farge ull. Vi på museet har ordnet ull, fargestoffer, gryter og karer – og setter deg i arbeid. Sammen med andre.
Du trenger ikke være erfaren plantefarger, du trenger ikke heller vite noe om det. Det du trenger er arbeidsvilje. Denne helgen gjør du det du ikke var klar over at du kan. Vi går steg for steg og hygger oss sammen i kaos av latter, bål og hygge. Med andre ord er dette ikke et formel kurs, men et arbeidslag hvor vi løfter hverandre i flokk, deler kunnskap, jobber sammen. Mens den ene er flink med bål, er den andre flink med å kjenne på temperaturen. Alle kan noe og slikt kommer vi i mål.
Mange tenker at det er vanskelig å farge store stoffer, men det er samme prinsipp som med garn. Det krever bare arbeid, så er klar for å bli sliten på en god måte!
Du betaler for råmaterialer, dvs. for ull og planter. Du kan også velge å plukke fra naturen helt gratis om du vil.
Ønsker du farge rødt, med krapprot, brunt med valnøtt skal eller gult med reseda, da trenger vi vite om dette senest 3 dager før. Det samme gjelder om du ønsker å farge stoffer vi selger, da alle stoffene må vaskes før farging.
Vi har høykvalitetsull som er spesielt tilpasset til dette, både i tynt og tykt. Meterprisen for kursdeltagere varierer mellom 100-300 kroner meteren.
Om du velger å farge med innkjøpte fargestoffer, dekker du kostprisen på de.
Har du spørsmål eller lurer på noe? Ta kontakt! Lurer du på noe, da lurer gjerne også andre på det. mob.97790403/Katja
Påmelding sendes til tingvatn@vestagdermuseet.no