Dyr på museet

I år har vi litt forskjellige dyr på museet som gjestene våre kan være med å mate hver dag, kl 12 og kl 14. Møt opp ved Minibyen hvis du være med på mating.

Trønderkanin. Denne rasen var vanlig i Norge frem til 1970-tallet, men er i dag utrydningstruet. Kaninen er av middels størrelse og har bløt, tett og glansfull pels.

Hvit land eller smålenskanin er den vanligste rasen i Norge. Kaninen har skinnende hvit pels og røde øyne.

Gammelnorsk spælsau. Dette er en gammel norsk rase. Den har kort hale og ullpels med lange, grove dekkhår. Sauen har vært i bruk i Norge siden jernalderen og er godt tilpasset det norske klimaet.

Norsk dølehest er en hesterase som stammer fra Gudbrandsdalen. Den er sterk, robust og rolig og egner seg som kjøre- og fritidshest. Dølehesten har kraftig man, pannelugg, hale og hovskjegg.

Norsk fjordhest, fjording, er en norsk hesterase som ble avlet frem på vestlandet. Rasen regnes som en av de eldste rasene og et av Norges nasjonalsymboler. Hesten er sterk og egner seg til tungt arbeid.

Du kan se alle disse dyrene på Kristiansand museum i sommer, og hvis du har lyst til å lese mer om dem, kan du gjøre det her: Dyra på museet