Den store museumsdagen 2023: D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum

Krigsseileren Hestmanden.
Krigsseileren Hestmanden.

Vest-Agder-museets fellesarrangement før sesongstart vil i år knyttes til Demokratiuka i Kristiansand. I år er temaet «Museet – Kulturarv for alle» og viser til tradisjonen museene står i – som relevante samfunnsinstitusjoner og forvaltere av felles kulturarv og historie.

D/S Hestmanden på Bredalsholmen søndag 7. mai, kl. 12 – 16.

Den store museumsdagen er et årlig fellesarrangement for hele Vest-Agder-museet i forkant av sommersesongen. Arrangementet rullerer mellom avdelingene, og det har gjerne vært ett felles, retningsgivende tema for aktivitetene, knyttet til vertsmuseets profil.

Vi anbefaler å forhåndskjøpe billetter så slipper du kø: 
Voksne: 110 kroner
Barn/student: 50 kroner
Familiebillett (2v + 3b): kr 270
Student: 50 % rabatt ved fremvisning av studentbevis.
Gratis inngang med Vest-Agder-museets årskort.

Arrangementet er i samarbeid med Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter.

Vest-Agder-museets fellesbillett gjelder også som inngangsbillett til arrangementet. Les mer om det her.

Aktiviteter under Den store museumsdagen:

  • D/S Hestmanden vil holde åpent skip i tillegg til å fyre opp dampmaskinen om bord. Vi legger til rette for at publikum kan få se maskinen i gang.
  • Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter stiller med formidler som kan ta grupper samt åpent verft med alle dører åpne. Bredalsholmen drifter også kafé denne dagen.
  • Kristiansand museum, Gimle Gard, Odderøya museumshavn og Kristiansand kanonmuseum stiller med aktiviteter: «Eventyrkoffert» og høvling.
  • Mandal museum og Sjølingstad Uldvarefabrik: Repslaging
  • Lista museum og Flekkefjord museum: Håndverksted med tresløyd-aktivitet: Flekkefjordsskøyta «Solstrand».

Båttransport til Bredalsholmen

MB Høllen kjører fra Kai 6 i byen til Bredalsholmen i forbindelse med museumsdagen 7. mai.

Avgang Kai 6: 11:30 | 12:30 | 13:30 | 14:30
Avgang Bredalsholmen: 12:00 | 13:00 | 14:00 | 15:00

Tur / retur:
Voksen kr 120,-
Barn kr 60,-
Barn u/4 år gratis

Forhåndsbestill billetter her: booking.duell.no/bragdoya-kystlag
Billetter kan også kjøpes på båten.

Båtene går fra Kai 6 i Kristiansand sentrum, der Tollbodgata møter havet. Oppmøte senest 15 minutter før avgang, også om du har forhåndsbestilt billett. De har kapasitet til å ta 60 passasjerer av gangen så møt opp tidlig.

Parkering

Begrenset antall parkeringsplasser på Bredalsholmen – vi anbefaler samkjøring.

NB: Hestmanden er dessverre ikke universelt utformet, men store deler av verftsområdet er tilgjengelig for bevegelseshemmede.

Den store museumsdagen 2023: «Museet – Kulturarv for alle»

D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum vil holde åpent skip, i tillegg til å fyre opp dampmaskinen om bord. Vi legger til rette for at publikum kan få se maskinen i gang.

Under begge verdenskrigene ble Hestmanden brukt til den risikofylte konvoifarten, men klarte seg gjennom to verdenskriger og fikk ry på seg som et særdeles heldig skip.

Norsk krigsseilermuseum formidler den dramatiske historien til sjøfolk på norske skip under to verdenskriger. Hestmanden byr på både autentiske filmklipp fra krigen og et dykk ned i Krigsseilerregisteret. Les mer om Norsk krigsseilermuseum.

Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter holder åpent verft. «Alle» dører er åpne og det blir omvisninger kl. 12.30, 13.30, 14.30 på det store verftsområdet. Les mer om Bredalsholmen.

Alle avdelinger til Vest-Agder-museet er representert under Den store museumsdagen. Det vil være stands med forskjellige aktiviteter og åpen kafé i «gamlemessa».

DS Hestmanden til kai ved Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter.
DS Hestmanden til kai ved Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter.

Besøksadresse:

Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter
Andøyveien
4623 Kristiansand

Demokratiuka i Kristiansand 2.-8. mai

Demokratiuka arrangeres årlig i forbindelse med Europakonferansen i Kristiansand på Europadagen 5. mai 2023. Hovedprogrammet for Demokratiuka har et internasjonalt format og mål om å tilrettelegge for møter og samtaler for å styrke menneskerettigheter, ytringsfrihet og demokrati. Hovedprogrammet er satt sammen av partnerskapet bak Europakonferansen. Les mer og se program.