D/S Hestmanden seilingsplan 2023

Også i 2023 skal D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum ut på seilas. Her er seilingsplanen for 2023. NB: Endringer kan komme.

Åpent skip på Bredalsholmen, Kristiansand hver dag kl. 11-17 fra 16. juni – 2. juli 2023.

Bredalsholmen har åpent verft og kafé hver dag i denne perioden. Les mer om Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter (se kart).

Hestmanden vil under sin seilas i 2023 være til stede bl.a. under Trebåtfestivalen i Risør, Skalldyrfestivalen i Mandal, Fjordfesten i Sandefjord, samt ligge to uker til kai i Oslo.

Om bord i autentiske omgivelser finner du utstillinger om krigsseilerne og deres historier, visning av kortfilmen «Marerittet», så vel som muligheten til å få ta en nær titt på skipets hjerte – den originale dampmaskinen fra 1911 som fortsatt er i drift i dag.

Seilingsplan 2023:

11.-15. mai: Lillesand (prøvetur)
16. juni-2. juli: Åpent skip Bredalsholmen, Kristiansand

4.-9. juli: Langesund (Brevik som reserve i tilfelle dårlig vær)
9.-13. juli: Horten
13.-18. juli: Moss
18. juli-1. august: Oslo
1.-4. august: Risør – Trebåtfestivalen
4.-8. august: Sandefjord – Fjordfesten
8.-14. august: Mandal – Skalldyrfestivalen

Hestmanden åpen for publikum kl. 11-17 (med unntak av ankomst og avgangsdatoer). Skipet er stengt mandager (med unntak for publikum til teaterforestillinger).
NB: Værforbehold!

Årets bidragsytere

D/S Hestmanden er avhengig av ekstern finansiering for å seile. Vi ønsker å takke alle bidragsytere for deres støtte til årets seilas!

Årets bidragsytere er:

Bergesenstiftelsen
A. Wilhelmsen Foundation
Sparebankstiftelsen DNB
Anders Jahres Humanitære Stiftelse
Leif Høegh Stiftelsen
Forsvarsdepartementet
Rederiforbundet
Polstjernefondet
Agder Fylkeskommune
Langesund kommune
Moss kommune

       
   

Teaterforestilling om bord på Hestmanden

«Det heldige skipet – en krigsseilerhistorie» skal på turné med D/S Hestmanden, og forestillingen vil bli spilt i Kristiansand, Langesund, Horten, Moss, Oslo, Risør, Sandefjord og Mandal! Les mer.

Kjøp billetter til «Det heldige skipet – en krigsseilerhistorie».

«Det heldige skipet – en krigsseilerhistorie» på turné med D/S Hestmanden 2023

Om D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum

Om bord på D/S Hestmanden finnes utstillinger om krigsseilernes innsats og om hvordan de bodde om bord, film om opplevelsene de hadde under krigen og foredragsfasiliteter – i tillegg til at det vernede skipet i seg selv er en attraksjon og en viktig del av formidlingen. Hestmanden vil under toktet være åpen og gratis å besøke for alle, og vi er spesielt opptatt av å formidle skipets og krigsseilernes historie til de yngre generasjoner. Både utstillingen «Krigsseilersyndromet» og applikasjonen «Mønstre på» inneholder sterke fortellinger fra virkeligheten!

Frivillige fra D/S Hestmandens Venner har lagt ned mange tusen dugnadstimer knyttet til istandsetting og vedlikehold av skipet de siste årene. De vil på dugnad også føre skipet langs kysten og være delaktig i formidlingen underveis på seilasen. Gjennom blant annet omvisninger, arrangementer,  foredrag og skoleopplegg vil vi hedre krigsseilerne og deres innsats for Norge.

Seilasen i 2023 blir D/S Hestmandens tredje tokt for egen maskin siden 1964.

Les mer om Hestmanden.

Bilde Hestmanden 2020
Hestmanden 2020.