Byggestart på Kanonmuseet

Kanonmuseets hovedområde er nå gjerdet inn, og anleggsmaskiner står klare på parkeringsplassen. Arbeidene med nytt publikumsbygg på Kanonmuseet er i gang!

I byggeperioden frem mot sommersesongen vil deler av parkeringsplassen og museumsområdet være gjerdet inn. Vi beklager ubeleiligheten for publikum og for alle de som bruker turområdene på Møvik fort.

 

Anleggsarbeid og fjellsprengning vil pågå i nærmeste framtid, og vi ber publikum om å respektere sperringene rundt museumsområdet. Området utenfor sperringene vil ikke påvirkes av arbeidet, så det er fortsatt fullt mulig å nyte friluftsarealene på Møvik fort.

Bygget skal settes opp i vollen som ligger rett ved siden av kanonen, og naturlig gli inn i omgivelsene


Vi gleder oss til å se det nye bygget ta form, og ikke minst til å kunne tilby våre besøkende nye flotte fasiliteter.  Bygget vil inneholde resepsjon, en liten museumsbutikk, kafeteria, kontorer og seminarrom. Vi kan også endelig skilte med moderne toalettfasiliteter, og dermed pensjonere toalettene tyskerne installerte for over 80 år siden! Vi håper og tror det nye bygget blir et sted hvor flere besøkende vil komme for å lære mer om Møvik forts historie. De nye fasilitetene legger til rette for å ta imot flere skoleklasser, flere cruiseturister og arrangementer av mange slag.