Barn på museum

Det skal være gøy å gå på museumsbesøk, også for våre små gjester, vi har derfor tilrettelagte tilbud for barn og unge på alle våre museer.

Lyst å finne på noe med barna i sommer? På våre museum er det masse gøy å finne på!

På Kristiansand museum det barneaktiviteter hver dag. Her kan du bli med på blant annet snekkerverksted, lage pinnedukker og arbeide med ull. Det blir også morsomt familieteater i Bygaden. På Gimle gård kan du prøve morsomme leker på gårdsplassen. Her kan du også bli med på en omvisning utenom det vanlige med skuespill og musikk.

Odderøya museumshavn er et eldorado for barn, her kan man oppleve skjærgården midt i byen! Lån en robåt, spikk en barkebåt eller lær knuter og knop.

På Kristiansand kanonmuseum kan du denne sesongen kjøre tog på festningsområdet! Her kan du også oppleve verdens nest største kanon montert på land.

Setesdalsbanen er en opplevelse i seg selv! Bli med på reise med damplokmotiv og gamle trevogner.

På Sjølingstad uldvarefabrikk er det ullverksted for barn hver dag i sommer, og i Mandal er det grafikkverksted i Gustav Vigelands barndomshjem: Skjær i tre og trykk ditt eget bilde. I Andorsengården har vi enkle kunstaktiviteter og barneleker.

På Nordberg fort kan du hele sommeren utforske løpegraver fra krigen, gå på spennende skatte- og historiejakt på fortet, skyte «villsvin» med pil og langbue og lage helleristningsbilder. Hver onsdag i skoleferien er det barneaktiviteter inne.

Flekkefjord museum selger deilig is og har mange spennende aktiviteter, lek og spill inne på Sjøbuene og ute i den lune museumshagen.

Følg med i arrangementskalenderen for sted og tidspunkt.

Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet
Foto: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet