Arkeologi på nye veier – Mat, fornminner og arkeologi på Tingvatn

08. august kl 12:00-15:00 | Arkeologi på nye veier

Arkeologi på nye veier inviterer sammen med Tingvatn fornminnepark til en arkeologidag. Er du nysgjerrig på hva som er funnet i forbindelse med E39 prosjektet? Bli med på en spennende dag hvor du lærer om hva funn kan fortelle oss. Vet du eksempel hva er en kokegrop? Hva forteller en flintflak til oss?

Gjennom tidene har folk spist for å overleve, for å feste og for å ofre. Kokegrop, der maten ble laget, forlater spor i jord som igjen i dag blir funnet av arkeologer. Denne dagen vil du ha mulighet å lære hvordan en slik kokegrop fungerer. Vi lager deilig lammelår med tilbehør.

Mens du får deg en matbit, vil du ha mulighet å snakke med arkeolog Morten Kutschera fra Agder fylkeskommune samt formidlingskoordinator Line Murphy fra Arkeologi på nye veier.

(For matservering må vi a værbehold, da om det regner veldig, da kan vi ikke lage kokegrop.)

Omvisning på museets utstillinger kl12, 13 og 14.

Ønsker du matservering kl 13.30 så må du forhåndsbestille plass her:

Arrangementet er gratis.

Velkommen!

Om Arkeologi på nye veier:

Arkeologi på nye veier er et kulturminneprosjekt knyttet til ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård. Det er et bredt og nyskapende samarbeid mellom Nye Veier, Riksantikvaren, arkeologiske museer og fylkeskommuner.