Kurs i sølvarbeid med filigransølvsmed Brit Elin Ildhusøy

04. oktober kl 00:00-16:00 | Tingvatn fornminnepark

 

I dette todagerskurset på Tingvatn fornminnepark vil deltakerne lage et kjede med ring i enden og et skjoldsmykke med stempel og nittet oppheng. 

Vi vil se på hvordan jernaldermennesket, i dette tilfellet vikingene, utførte sølvsmedarbeid. Vi lager ikke moderne smykker, men går til verks med det arkeologiske gjenstander forteller oss om håndverket og teknikkene.

Brit Elin Ildhusøy er svenn i både gullsmed- og filigransølvsmedfagene. Hun er erfaren kursholder, som vet hvordan hun skal få kursdeltagerne til å yte det de ikke visste at de kunne. Her kommer du med andre ord til et herlig læringsmiljø hvor du kan prøve deg i trygge rammer.

 

Brit Elin Ildhusøy arbeider med gamle teknikker daglig. Foto Lasse Norlemann Mathiesen.

 

Hvem passer kurset for?

Dette er et nybegynnerkurs, som passer meget godt for deg som ikke har jobbet så mye med sølv før. Kurset passer ikke til de minste barna, men fra tenårene går det fint. Øvre aldersgrense har vi ikke så lenge du har smidige hender og lærelyst.

• Kurset koster 1500,- pr deltaker, pluss material som er estimert til 150-400 kr pr. deltaker, alt etter hvor mye du lager.
• Enkelte verktøy kan kjøpes ut.
• Minimum 6 deltakere, maksimum 12.
• Deltakerne tar med egen mat ved behov. Museet sørger for kaffe og noen forfriskninger samt lett lunsj.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med:

Brit Elin/ kursleder: 990 26 053
eller
Katja Regevik/Tingvatn fornminnepark: 977 90 403

Bindende påmelding sendes til tingvatn@vestagdermuseet.no

Kurset holdes i museets kafé, her er det godt og luftig mellom deltagere. Kurset er satt opp etter gjeldende koronaregelverk (18. august) og vil bli gjennomført så lenge det ikke fremkommer noe nytt som gjør at vi må avlyse.

Kurset er en del av jernalderformidlingen i regi av Vest-Agder-museet ved Tingvatn fornminnepark. Med dette ønsker vi gjøre historien, fornminner og kulturminner lett tilgjengelig til alle. Velkommen!