Vi søker fortellere til Kristiansand kanonmuseum, og D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum for sesongen 2019.

Vest-Agder-museet søker etter fortellere til sesongen 2019 på Kristiansand kanonmuseum og D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum. Avdelingene er sentrert rundt andre verdenskrigs historie, men formidler også historie fra perioder både før og etter.

Vi ønsker oss engasjerte, positive og historieinteresserte søkere som vil være med på å fremme museene og historien de representerer. Arbeidsperioden er hovedsakelig fra juni til august, med muligheter for helge- og kveldsarbeid også før og etter sommersesongen.

Kristiansand kanonmuseum: På Kroodden på Møvig ved Kristiansand finnes i dag et av de svært få gjenværende kystbatterier i Atlanterhavsvollen –forsvarsverkene tyskerne bygget langs den europeiske vestkysten under andre verdenskrig – hvor kanoner er bevart i sine opprinnelige stillinger. Sammen med de omkringliggende forsvarsverkene fortelle batteriet på Møvig ikke bare norsk, men også europeisk og internasjonal historie. For mer informasjon om Kristiansand kanonmuseum trykk her.

D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum: D/S Hestmanden ble bygget i 1911 i Bergen for Vesterålens Dampskipsselskap. I fredstid har skipet hovedsakelig fraktet folk og gods opp og ned norskekysten. Under begge verdenskrigene ble Hestmanden brukt til den risikofylte konvoifarten, men klarte seg gjennom to verdenskriger og fikk ry på seg som et særdeles heldig skip.  I 2017 åpnet skipet for publikum, både som seilende museum, hvor båtens historie formidles i utstilling, og som Norsk krigsseilermuseum som formidler den dramatiske historien til sjøfolk på norske skip under to verdenskriger. For mer informasjon om skipet og Norsk krigsseilermuseum trykk her.

Arbeidsoppgaver:

Som forteller får du varierte arbeidsoppgaver og vil fungere som en del av teamet med sesongansatte i museets åpningstider. En arbeidsdag som forteller består for det meste i å ta seg av de besøkende, og gi dem et god opplevelse på museet. Som forteller skal du formidle museets historie med engasjement og spre kunnskap til publikum. I tillegg er også fortellere med på salg i museets kafé og museumsbutikk, og må derfor være komfortable med håndtering av penger og kasseoppgjør.

Kvalifikasjoner:

• Interesse for historie og formidlingen av den. Kunnskap om andre verdenskrigs historie er en fordel, men ikke noe krav.
  • Fleksibel med hensyn til arbeidstid.
  • På Kristiansand kanonmuseum ser vi særlig etter noen som er interesserte i å lære seg å kjøre ammunisjonsbanen.

Personlige egenskaper:

– Motiveres av å møte nye mennesker

– Gode muntlige språkferdigheter og formidlingsevne

– Positiv, serviceinnstilt og utadvendt

– Strukturert og ryddig

Vi tilbyr en spennende og historisk arbeidsplass, med et hyggelig arbeidsmiljø. Lønn etter ansiennitet og alder.

Er du interessert i å bli forteller hos oss? Send en CV med en kort søknad til Thea Eriksen på e-post t.eriksen@vestagdermuseet.no.

Søknadsfrist: mandag 22. april.

NB! Alle søkere må være fylt 18 år innen søknadsfristen! Søkere må ved tiltredelse i stillingen kunne fremlegge politiattest ettersom stillingen er knyttet til arbeid med barn og unge. Søkere oppfordres til å ønske seg til ett eller flere arbeidssteder, men museet forbeholder seg retten til å disponere personalressurser etter museets behov.

Din handlekurv