Søndagsåpent på Kristiansand museum

02. juni kl 00:00-15:00 | Kristiansand museum

Velkommen til søndagsåpent på Kristiansand museum! Husene i bygada vil være åpne, du kan få guidet tur på Setesdalstunet (inkludert i inngangsbillett), eller ta deg en nystekt vaffel i kafeen vår. Vi vil også ha forskjellige temaer flere søndager.

Søndagsåpent museum

Kafeen vår vil være åpen til glede for store og små. Her kan du nyte de beste vaflene i Kristiansand med en rykende fersk kopp kaffe! På friluftsmuseet på Kongsgård kan du besøke nærmere 40 forskjellige hus. Det er eldre trebygninger reddet fra sanering og flyttet hit fra Kvadraturen i Kristiansand og to gårdstun, ett fra Setesdal og ett fra Eiken i Vest-Agder. I tillegg kan publikum besøke en gammel skolestue fra sent 1800-tall og Tonstadbua med malte bibelske motiver og rosemalte ranker innvendig. På Setesdalstunet ligger museets eldste bygning, Nomelandsloftet, fra 1585. «Minibyen» viser kvartaler med miniatyrhus fra gamle Kristiansand.

Søndag 12. mai: 17. mai-verksted

Vi forbereder oss til den store dagen. Søndag 12. mai kan du og barna tegne flagg og lage din egen 17. mai-sløyfe på Kristiansand museum. Det norske flagget som vi kjenner det i dag ble ikke til før cirka ti år etter at Grunnloven ble til på Eidsvoll. Hos oss kan dere komme å tegne det norske flagget og se alle flaggforslagene som det ikke ble noe av.

Foto: Anita Nilsen.

Mer informasjon om de andre søndagene kommer.

Din handlekurv