Søndagsåpent på Kristiansand museum

13. mai kl 00:00-16:00 | Kristiansand museum

Legg søndagsturen til vårt flotte museum. Friluftsmuseet og kafeen er åpen. I verkstedet kan barna forberede seg til 17. mai ved å lage flagg og sløyfer.

Søndagsåpent museum

Kafeen vår vil være åpen til glede for store og små. Her kan du nyte de beste vaflene i Kristiansand med en rykende fersk kopp kaffe! På friluftsmuseet på Kongsgård kan du besøke nærmere 40 forskjellige hus. Det er eldre trebygninger reddet fra sanering og flyttet hit fra Kvadraturen i Kristiansand og to gårdstun, ett fra Setesdal og ett fra Eiken i Vest-Agder. I tillegg kan publikum besøke en gammel skolestue fra sent 1800-tall og Tonstadbua med malte bibelske motiver og rosemalte ranker innvendig. På Setesdalstunet ligger museets eldste bygning, Nomelandsloftet, fra 1585. «Minibyen» viser kvartaler med miniatyrhus fra gamle Kristiansand.

17. mai-verksted

Vi forbereder oss til den store dagen. Søndag 13. mai kan du og barna tegne flagg og lage din egen 17. mai-sløyfe på Kristiansand museum. Det norske flagget som vi kjenner det i dag ble ikke til før cirka ti år etter at Grunnloven ble til på Eidsvoll. Hos oss kan dere komme å tegne det norske flagget og se alle flaggforslagene som det ikke ble noe av.

Foto: Anita Nilsen.