Turist i egen by – Søndagsåpent på Kristiansand museum

Velkommen til søndagsåpent museum på Kongsgård – Turist i egen by, søndag 3. juni.

På Friluftsmuseet kan du besøke nærmere 40 forskjellige hus. Det er eldre trebygninger bygninger reddet fra sanering og flyttet hit fra Kvadraturen i Kristiansand og to gårdstun, ett fra Setesdal i Aust-Agder og ett fra Eiken i Vest-Agder. I tillegg kan publikum besøke ei gammel skolestue fra sent 1800-tall og den Tonstadbua med malte bibelske motiv og rosemalte ranker innvendig. På Setesdalstunet ligger museets eldste bygning, Nomelandsloftet fra 1585. «Minibyen» viser kvartaler med miniatyrhus fra gamle Kristiansand. Aktuelle utstillinger vises i hovedbygningen.

Hos oss kan du få med deg guidet omvisning hver time denne dagen, første omvisning starter kl. 12. Oppmøte ved kafeen.
Gratis inngang og deilige vafler i kafeen

Denne søndagen arrangeres Turist i egen by i Kristiansand. Registrerer du deg her, sår du gratis inngang til museet denne dagen.

Vi har åpent følgende søndager før sommersesongen starter 15. juni:

13. mai
27. mai
3. juni (Turist i egen by)
10. juni