Søndagsåpent på Kristiansand kanonmuseum 2021

Kanon II på Møvik, fortsatt i sin opprinnelige stilling FOTO Steinar Furu

Kristiansand kanonmuseum holder søndagsåpent fra 18. april til 16. mai. Kom og opplev den spektakulære kanonen, museumsbunkeren og utstillingen i sambandsbunkeren.

Kristiansand kanonmuseum er et unikt sted som er verd ett besøk. Her finnes i dag et av de svært få gjenværende kystbatterier i Atlanterhavsvollen – forsvarsverkene tyskerne bygget langs den europeiske vestkysten under andre verdenskrig – hvor kanoner er bevart i sine opprinnelige stillinger. Sammen med de omkringliggende forsvarsverkene forteller batteriet på Møvig ikke bare norsk, men også europeisk og internasjonal historie. Les mer om Kristiansand kanonmuseum her!

Forrige sommer åpnet vi den nye utstillingen i sambandsbunkeren og prosjektet “Ungdom møter Møvik”. Vil du lese mer om disse utstillingene “Menneskene og Møvik” kan du klikke på denne linken. Vil du lese om utstillingen “Ungdom møter Møvik” kan du klikke på denne linken. 

På grunn av dagens situasjon og smittevern vil det ikke bli omvisninger på museet, men det er muligheter til å oppleve museet på egenhånd – både ute og inne. Museet har store friluftsarealer og her kan man holde god avstand til andre besøkende. Det pågår også anleggsarbeid på området i tilknytning til det nye museumsbygget, følg derfor merkingen fra parkeringsplassen.

Velkommen til en trygg og hyggelig museumsopplevelse!